Apple rekordno - u 1. fiskalnom kvartalu uprihodio 111 milijardi dolara; Preko milijardu aktivnih iPhone korisnika - Android

Get it on Google Play

Apple rekordno - u 1. fiskalnom kvartalu uprihodio 111 milijardi dolara; Preko milijardu aktivnih iPhone korisnika - Android

Apple je objavio financijske rezultate s prvi fiskalni kvartal 2021. godine, koji je po njihovom kalendaru započeo još u listopadu prošle. U ovom tromjesečnom razdoblju ostvaren je ukupan prihod od 111.44 milijarde dolara, što je apsolutni rekord nekog kvartala otkad kompanija postoji, kao i prvi put da je kvartalni prihod premašio cifru od 100 milijardi […]

Apple je objavio financijske rezultate s prvi fiskalni kvartal 2021. godine, koji je po njihovom kalendaru započeo još u listopadu prošle. U ovom tromjesečnom razdoblju ostvaren je ukupan prihod od 111.44 milijarde dolara, što je apsolutni rekord nekog kvartala otkad kompanija postoji, kao i prvi put da je kvartalni prihod premašio cifru od 100 milijardi dolara.

Prilikom objavljivanja financijskih rezultata, Tim Cook je za Reuters izjavio da je po prvi puta zabilježeno da Apple ima preko milijardu aktivnih iPhone korisnika.

Ukupan profit u navedenom razdoblju iznosio je 28,6 milijardi dolara, što je 27% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovoga puta je prihodima i dobiti dodatno doprinijela prodaja satova i servisa, no glavni prodajni adut i dalje je iPhone.

Cook je također naveo da je za ovako strelovit rast prodaje iPhonea zaslužno kinesko tržište, gdje korisnici, prema njegovim riječima, u velikom broju prelaze s Androida na iPhone, dok stari kupci iPhonea ostaju vjerni svojoj platformi.

Ne treba zanemariti ni nova MacBook računala s novim M1 procesorima, temeljenima na ARM arhitekturi, koja tek trebaju dati snažan vjetar u leđa Appleovoj prodaji, a to bi se moglo dogoditi do kraja ove godine, budući da su prva iskustva korisnika iznimno pozitivna.

Na kraju samo posjetimo da Appleova vrijednost dionica po tržišnoj kapitalizaciji trenutno iznosi oko 2,4 bilijuna dolara (2400 milijardi)

28/01/2021 08:05 AM