Casio predstavio G-Squad Pro, prvi G-Shock na Wear OS-u - Android

Get it on Google Play

Casio predstavio G-Squad Pro, prvi G-Shock na Wear OS-u - Android

Casio je predstavio prvi G-Shock sat s Googleovim Wear O-om, G-Squad Pro GSW-H1000. Casio se već okušao u pametnim satovima s Casio Pro-Trek ili G-Shock Move GBD-1000 koji je imao vlastiti softver, no ovo je prvi G-Shock na wear OS-u koji donosi klasični izgled, a trebao bi privući avanturiste. G-Squad Pro donosi poznati G-Shock dizajn […]

Casio je predstavio prvi G-Shock sat s Googleovim Wear O-om, G-Squad Pro GSW-H1000. Casio se već okušao u pametnim satovima s Casio Pro-Trek ili G-Shock Move GBD-1000 koji je imao vlastiti softver, no ovo je prvi G-Shock na wear OS-u koji donosi klasični izgled, a trebao bi privući avanturiste.

G-Squad Pro donosi poznati G-Shock dizajn kućišta s pozadinom od titana, vodootpornost do 200 metara dubine ali i 104 grama mase. Zaslon je 1.32 inčni TFT LCD rezolucije 320 x 300 piksela. Možda bi AMOLED zaslon osigurao bolju vidljivost, no Casio se odlučio za LCD iznad kojeg je dodao još jedan monokomatski LCD zaslon na kojem će se prikazivati osnovne informacije kada je donji zaslon isključen i na taj način sačuvati bateriju, što satu može omogućiti rad do mjesec dana na jednom punjenju.

Pored klasičnog senzora za mjerenje otkucaja srca, G-Squad Pro će imati ugrađen GPS, digitalni kompas, altimetar/barometar, akselerometar i žiroskop. Moći će pratiti 15 sportskih aktivnosti te 24 tipa dvoranskih treninga. Sve informacije će se pregledavati kroz G-Shock Move aplikaciju.

Sat bi trebao biti dostupan u Svibnju po cijeni od 700 USD što je otprilike 4500 kn. Tko voli i ima, nek izvoli.

Via

02/04/2021 05:40 PM