Glasine - Huawei Mate 30 Pro ipak stiže na europsko tržište - Android

Get it on Google Play

Glasine - Huawei Mate 30 Pro ipak stiže na europsko tržište - Android

Iako je Huawei svoj najnoviji top model – Mate 30 Pro službeno predstavio u Münchenu, prodaja u Europi još uvijek nije startala. Razlog tome je nemogućnost dobivanja Googleovih certifikata za korištenje Play servisa, a sve zbog zabrane poslovanja američkih kompanija s Huaweijem. No ipak, ako je vjerovati najnovijim glasinama koje stižu iz Kine, Huawei Mate […]

Iako je Huawei svoj najnoviji top model – Mate 30 Pro službeno predstavio u Münchenu, prodaja u Europi još uvijek nije startala. Razlog tome je nemogućnost dobivanja Googleovih certifikata za korištenje Play servisa, a sve zbog zabrane poslovanja američkih kompanija s Huaweijem.

No ipak, ako je vjerovati najnovijim glasinama koje stižu iz Kine, Huawei Mate 30 Pro bi se na europskom tržištu na kraju ipak trebao pojaviti, a prodaja bi navodno trebala započeti sredinom sljedećeg mjeseca.

Koliko će ona biti uspješna, teško je reći, pogotovo ako se situacija s trgovinskim ratom nastavi, odnosno ako uređaj bude isporučen bez Googleovih servisa. Istini za volju, u zadnjih nekoliko tjedana, američka je administracija najavilaukidanje zabrane poslovanja s Huaweijem za određene američke kompanije, no još uvijek ne znamo nalazi li se na tom popisu i Google.

U svakom slučaju, “obični” Mate 30 bi se trebao prodavati po cijeni od 799 eura, a Mate 30 Pro 1099. 5G verzija trebala bi biti još malo skuplja. tj. 1199 eura.

30/10/2019 07:29 AM