Glasine - Samsung mijenja branding zaslona, Galaxy S11 će dobiti – SAMOLED - Android

Get it on Google Play

Glasine - Samsung mijenja branding zaslona, Galaxy S11 će dobiti – SAMOLED - Android

Samsung Galaxy S11 stiže za nekoliko mjeseci, a glasina je već dovoljno da možemo početi slagati nekakav suvisli mozaik. Osim uobičajenog napretka po pitanju pogonske grupe, veliki skok u odnosu na prethodnih nekoliko generacija trebala bi donijeti kamera. Naime, Samsung je nedavno proizveo 108 MP senzor s pixel-binning tehnologijom, kojeg već koristi Xiaomi svom najnovijem […]

Samsung Galaxy S11 stiže za nekoliko mjeseci, a glasina je već dovoljno da možemo početi slagati nekakav suvisli mozaik. Osim uobičajenog napretka po pitanju pogonske grupe, veliki skok u odnosu na prethodnih nekoliko generacija trebala bi donijeti kamera.

Naime, Samsung je nedavno proizveo 108 MP senzor s pixel-binning tehnologijom, kojeg već koristi Xiaomi svom najnovijem modelu. Ipak, S11 će, prema aktualnim glasinama, dobiti drugu generaciju ovog senzora, a najvjerojatnije i s 5X optički zoom.

Najnovije glasine o novom Samsungovom top modelu tiču se, pak, zaslona, tj. barem njegovog brandinga. Dosadašnji Super AMOLED, koji je u prethodnoj generaciji prekršten u Dynamic AMOLED, u S11 bi trebao dobiti jednostavniji naziv – SAMOLED.

Za sada nije potpuno jasno radi li se samo o rebrandingu ili će ovaj sladoled, pardon, SAMOLED, donijeti i još koju novost, kao npr. 90 Hz ili 120 Hz stopu osvježavanja, što ove godine polako postaje trend.

Bilo kako bilo, Galaxy S11 će najvjerojatnije biti lansiran krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine, a u međuvremenu ćemo iz neslužbenih izvora sasvim sigurno doznati pozamašnu količinu detalja, uključujući i specifikacije.

Izvor

11/11/2019 09:07 AM