Google Karte sada omogućuju jednostavnije snalaženje u zemljama čije jezike ne poznajete - Android

Get it on Google Play

Google Karte sada omogućuju jednostavnije snalaženje u zemljama čije jezike ne poznajete - Android

Google je danas predstavio nove mogućnosti u Google Karte aplikaciji, u koju je praktički integrirao Google Prevoditelja. Ukoliko putujete u zemlju čiji lokalni jezik ne poznajete, Google Karte vam sada omogućuju asistenciju u vidu izgovora lokalnih naziva i adresa. Na željenoj lokaciji aplikacija će pokazati najvažnije informacije i dodirom na ikonicu zvučnika omogućiti glasan izgovor […]

Google je danas predstavio nove mogućnosti u Google Karte aplikaciji, u koju je praktički integrirao Google Prevoditelja. Ukoliko putujete u zemlju čiji lokalni jezik ne poznajete, Google Karte vam sada omogućuju asistenciju u vidu izgovora lokalnih naziva i adresa.

Na željenoj lokaciji aplikacija će pokazati najvažnije informacije i dodirom na ikonicu zvučnika omogućiti glasan izgovor mjesta, odnosno adrese, kako bi lokalci lakše razumjeli. Ovo će posebno biti korisno u zemljama gdje taksisti slabo ili nikako ne govore strane jezike.

Funkcija će se automatski aktivirati kad doputujete na cilj, tj. po lokaciji će prepoznati gdje se nalazite i prilagoditi jezik i izgovor. Bit će dostupna za iOS i Android uređaje kroz sljedećih nekoliko tjedana s podrškom za 50 jezika.

14/11/2019 10:40 AM