Huawei Mate X napokon kreće u prodaju - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate X napokon kreće u prodaju - Android

Nakon što je Samsungov Galaxy Fold (na određenim tržištima) napokon krenuo u prodaju, uskoro će i Huawei s lanca pustiti svog savitljivca. Vidjeli smo da je Samsung Folda najprije povukao zbog problema sa zaslonom i u međuvremenu ga temeljito preradio, a Huawei, sasvim sigurno poučen Samsungovim iskustvom, s prodajom nije ni krenuo u planirano vrijeme. […]

Nakon što je Samsungov Galaxy Fold (na određenim tržištima) napokon krenuo u prodaju, uskoro će i Huawei s lanca pustiti svog savitljivca. Vidjeli smo da je Samsung Folda najprije povukao zbog problema sa zaslonom i u međuvremenu ga temeljito preradio, a Huawei, sasvim sigurno poučen Samsungovim iskustvom, s prodajom nije ni krenuo u planirano vrijeme.

No, kako se sada čini, Huawei Mate X je napokon spreman za izlazak na police trgovina, i to onih u Kini, što će se dogoditi sredinom sljedećeg mjeseca. I ovaj je uređaj u međuvremenu doživio određene preinake, a u startu će biti isporučen s Kirin 980 procesorom i Balong 5G modemom. Cijena u na kineskom tržištu će iznositi 16,999 juana, što odgovara iznosu od oko 16.000 kuna.

Hoće li i kada ovaj uređaj biti dostupan na tržištima izvan matične zemlje, ostaje za vidjeti. U Huaweiju napominju da će ciljana tržišta u početku biti ona s komercijalnim 5G mrežama.

23/10/2019 09:03 AM