Huawei P50 Pro – najnoviji renderi na temelju dostupnih informacija - Android

Get it on Google Play

Huawei P50 Pro – najnoviji renderi na temelju dostupnih informacija - Android

Prema posljednjim glasinama, ovogodišnja Huaweijeva P serija bi mogla kasniti, tako da bi P50 Pro navodno trebao biti predstavljen u svibnju ili lipnju. No, bez obzira na to, mnogi cinkeri su već izašli s određenim detaljima, među kojima nalazimo na mnoge proturječnosti, barem kad je dizajn u pitanju. Najnoviji render, pak, dolazi od LetsGoDigitala, koji […]

Prema posljednjim glasinama, ovogodišnja Huaweijeva P serija bi mogla kasniti, tako da bi P50 Pro navodno trebao biti predstavljen u svibnju ili lipnju. No, bez obzira na to, mnogi cinkeri su već izašli s određenim detaljima, među kojima nalazimo na mnoge proturječnosti, barem kad je dizajn u pitanju.

Najnoviji render, pak, dolazi od LetsGoDigitala, koji vjeruje da raspolaže s dovoljno podataka za izradu još jednog vizuala. Tako na ovim ilustracijama možemo vidjeti modul kamere s ogromnom lećom, ispod koje bi se trebao nalaziti fizički najveći senzor ikad ugrađen u jedan mobitel. Prema trenutno dostupnim informacijama, ovaj senzor bi trebao biti velik čitav inč (2,54 cm), a znamo da je fizička veličina senzora izravno povezana s kvalitetom fotografije u svim svjetlosnim uvjetima, posebice u onim lošijim.

Ukoliko ovaj ogromni senzor zaista bude uparen s ovako velikom lećom, vjerojatno ćemo se susresti s još jednom revolucijom na području kamera smartfona.

P50 Pro će vjerojatno biti pokretan Kirin 9000 procesorom, a vrlo je moguće da će ovo biti prvi uređaj temeljen na novom HarmonyOS-u. Podsjetimo, nakon peripetija s Googleom, odnosno američkom administracijom i njihovim sankcijama, Huawei je odlučio razviti vlastiti eko-sustav. Svakako treba napomenuti da je HarmonyOS temeljen na Androidu, tako da problema s postojećim Android aplikacijama ne bi trebalo biti. Kakva je sudbina Googleovih servisa na novim Huaweijima, ostaje za vidjeti, tj hoće li se američka i kineska strana eventualno uspjeti dogovoriti.

31/03/2021 06:15 PM