Huawejev HarmonyOS ove godine bi trebao pokretati 300 milijuna uređaja - Android

Get it on Google Play

Huawejev HarmonyOS ove godine bi trebao pokretati 300 milijuna uređaja - Android

Huawei si je za ovu godinu zadao ambiciozan cilj. Prema objavi iz ove kompanije, do kraja ove godine preko 300 milijuna smartfona bi trebalo vrtjeti njihov novi HarmonyOS, kojeg su razvili nakon što su prije skoro dvije godine ostali bez Googleove podrške zahvaljujući američkim sankcijama. Prema navodima vodstva kompanije, HarmonyOS će ove godine izaći na […]

Huawei si je za ovu godinu zadao ambiciozan cilj. Prema objavi iz ove kompanije, do kraja ove godine preko 300 milijuna smartfona bi trebalo vrtjeti njihov novi HarmonyOS, kojeg su razvili nakon što su prije skoro dvije godine ostali bez Googleove podrške zahvaljujući američkim sankcijama.

Prema navodima vodstva kompanije, HarmonyOS će ove godine izaći na oko 100 milijuna novih uređaja, dok će preostalih 200 milijuna biti nadograđeno s aktualnog Androida. Da ne bi bilo zabune, HarmonyOS je u osnovi i temeljen na Androidu tako da će sve aplikacije ostati kompatibilne, jedino je upitno hoće li se sučelje izmijeniti u većoj ili manjoj mjeri.

Također, HarmonyOS neće biti vezan samo uz smartfone, već će ga se moći naći i na pametnim satovima, televizorima i sl.

13/04/2021 05:45 PM