MediaTek će uskoro lansirati novi 6nm čipset - Android

Get it on Google Play

MediaTek će uskoro lansirati novi 6nm čipset - Android

MediaTek već godinama proizvodi procesore za srednji i niži cjenovni razred smartfona, i u tome je prilično uspješan. Profilirao se za ovaj tržišni segment, pa tako mnogi poznatiji proizvođači upravo od njega naručuju procesore za svoje uređaje. No, kako tehnologija napreduje, ni ova kompanija ne gubi korak s vremenom, pa je tako već pripremila novi […]

MediaTek već godinama proizvodi procesore za srednji i niži cjenovni razred smartfona, i u tome je prilično uspješan. Profilirao se za ovaj tržišni segment, pa tako mnogi poznatiji proizvođači upravo od njega naručuju procesore za svoje uređaje.

No, kako tehnologija napreduje, ni ova kompanija ne gubi korak s vremenom, pa je tako već pripremila novi čipset izrađen u 6nm procesu, dakle namijenjen naprednijim uređajima. Ovaj procesor će koristiti istu arhitekturu kao Samsungov Exynos 1080, a predstavljat će svojevrsnog nasljednika čipa Dimensity 1000+, izrađenog u 7nm procesu.

Za sada nije poznato kad će ovaj procesor biti dostupan za konkretne uređaje, no za pretpostaviti je da će to biti početkom sljedeće godine.

10/11/2020 09:32 AM