New York Times - Huawei bi uskoro mogao ponovno koristiti Google servise - Android

Get it on Google Play

New York Times - Huawei bi uskoro mogao ponovno koristiti Google servise - Android

Ako je suditi prema izvorima bliskima New York Timesu, nova runda trgovinskih pregovora između američke i kineske delegacije odvija se povoljno za Huawei. Naime, američki predsjednik Trump je navodno dao zeleno svjetlo za prodaju određenih američkih proizvoda ovoj kineskoj kompaniji, odnosno njezino skidanje s „entity“ liste u onom dijelu koji se ne odnosi na „osjetljivu […]

Ako je suditi prema izvorima bliskima New York Timesu, nova runda trgovinskih pregovora između američke i kineske delegacije odvija se povoljno za Huawei. Naime, američki predsjednik Trump je navodno dao zeleno svjetlo za prodaju određenih američkih proizvoda ovoj kineskoj kompaniji, odnosno njezino skidanje s „entity“ liste u onom dijelu koji se ne odnosi na „osjetljivu materiju“.

Prevedeno, Huawei bi od kompanija kao što su Google uskoro mogao ponovno početi kupovati proizvode, patente, licence itd., ali bi restrikcije ostale u domeni gradnje 5G mreža na američkom tlu.

Ukoliko se ova priča pokaže istinitom, Huawei će nastaviti s proizvodnjom i prodajom smartfona s instaliranim Google servisima na globalnom tržištu, a to znači da ih u trenutku skidanja sankcija mogao dobiti i najnoviji Huawei Mate 30 Pro.

12/10/2019 07:23 AM