OnePlus 9 – prvi renderi na temelju dostupnih informacija - Android

Get it on Google Play

OnePlus 9 – prvi renderi na temelju dostupnih informacija - Android

OnePlus, nekad žestoki „flagship killer“, a kasnije omiljeni brand mnogih tehnološki osviještenih kupaca, polako se pretvara u limunadu, barem ako je suditi po događanjima u zadnjih godinu dana. Naime, vidjeli smo kako od modela OnePlus 7 Pro, ovaj brand polako gubi svoj nekadašnji sjaj. Možda se radi o našem subjektivnom dojmu, no čini nam se […]

OnePlus, nekad žestoki „flagship killer“, a kasnije omiljeni brand mnogih tehnološki osviještenih kupaca, polako se pretvara u limunadu, barem ako je suditi po događanjima u zadnjih godinu dana. Naime, vidjeli smo kako od modela OnePlus 7 Pro, ovaj brand polako gubi svoj nekadašnji sjaj.

Možda se radi o našem subjektivnom dojmu, no čini nam se da se OnePlus malo pogubio. Od filozofije izbacivanja jednog modela godišnje, kojom se posebno hvalio, počeo je štancati niz bezimenih uređaja nižeg cjenovnog razreda, što nije nužno loša ideja, ali posljedica je što je time zbunio vojsku sljedbenika koju je prethodno stekao.

Naravno da će jeftinijim modelima zauzeti veći tržišni udio, no iz svega je vidljivo da se politika kompanije mijenja iz temelja. Napomenimo i to da je izvršni direktor kompanije i tvorac OnePlus branda Pete Lau nedavno otišao, a hoće li se nova strategija isplatiti, vrijeme će pokazati.

Jednu od ključnih uloga odigrat će i sljedeći top model – OnePlus 9, koji će navodno biti predstavljen u ožujku, dakle, dva mjeseca ranije nego što smo očekivali s obzirom na dosadašnju dinamiku. Posljednje glasine koje prate ovaj uređaj, a vjerojatno i njegovu Pro verziju, sugeriraju da neće doživjeti veće preinake u dizajnu.

Tako su na temelju dostupnih informacija, koje donosi LetsGoDigital, sada nastali prvi CAD renderi i video, gdje možemo vidjeti kako će uređaj otprilike izgledati. Što se iznutrica tiče, za pretpostaviti je da će devetka donijeti najnoviji Qualcommov Snapdragon 875 i dovoljno memorije i za najzahtjevnije korisnike, ali isto tako možemo pretpostaviti da će cijena prijeći magičnu granicu od 1000 eura. Kako će izgledati specifikacije kamere i ostali aspekti uređaja, ostaje za vidjeti.

30/11/2020 08:41 AM