OnePlus objavio da su hakeri probili zaštitu servera i došli do privatnih podatka korisnika. Brojevi kreditnih kartica nisu ugroženi - Android

Get it on Google Play

OnePlus objavio da su hakeri probili zaštitu servera i došli do privatnih podatka korisnika. Brojevi kreditnih kartica nisu ugroženi - Android

OnePlus, kompanija najapoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje kako je nepoznati haker provalio u njihovu bazu podataka te time potencijalno ugrozio njihovu privatnost. Kompanija navodi da su lozinke i brojevi kreditnih kartica sigurni, no nepoznatoj grupi hakera su dostupni privatni podaci poput email adresa, brojeva telefona i kućnih adresa […]

OnePlus, kompanija najapoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje kako je nepoznati haker provalio u njihovu bazu podataka te time potencijalno ugrozio njihovu privatnost.

Kompanija navodi da su lozinke i brojevi kreditnih kartica sigurni, no nepoznatoj grupi hakera su dostupni privatni podaci poput email adresa, brojeva telefona i kućnih adresa na koje su uređaji poslani iz njihovih web trgovina.

Za sada nije poznato kad se točno ovaj hakerski napad dogodio niti koliko je korisnika zahvaćeno.

Iako podaci o plaćanju, tj. brojevi kreditnih kartica ovim napadom nisu obuhvaćeni, postavlja se pitanje koliko je sustav OnePlusa siguran. Štoviše, sličan napad se već dogodio prije dvije godine, kada su procurili čak i brojevi kreditnih kartica, no oni koji su plaćali PayPalom nisu bili ugroženi.

OnePlus je također nekoliko puta uhvaćen na djelu kako privatne podatke korisnika šalje centrali u Shenzhenu, o čemu smo u više navrata izvještavali. Ta afera nije prošla ispod radara većine tehnološki orijentiranih medija, ali je izostala kod onih za šire mase.

Hoće li i na koji način OnePlus poraditi na sigurnosti svojih kupaca, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju je dobro što su one čiji su podaci procurili, na vrijeme obavijestili.

22/11/2019 06:33 PM