Samsung Galaxy A52 5G donosi zanimljive specifikacije u srednji cjenovni razred - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy A52 5G donosi zanimljive specifikacije u srednji cjenovni razred - Android

Mnoge glasine i curenja informacija upućuju na to da će Samsung uskoro lansirati novi model srednjeg cjenovnog razreda – Galaxy A52 5G. Ovaj uređaj bi trebao stići izravni nasljednik lanjske uspješnice Galaxy A5. Tako bi A52 5G trebao doći sa 6,5-ičnim Super AMOLED zaslonom i malom punch-hole rupicom na vrhu za selfie kameru, baš kao […]

Mnoge glasine i curenja informacija upućuju na to da će Samsung uskoro lansirati novi model srednjeg cjenovnog razreda – Galaxy A52 5G. Ovaj uređaj bi trebao stići izravni nasljednik lanjske uspješnice Galaxy A5.

Tako bi A52 5G trebao doći sa 6,5-ičnim Super AMOLED zaslonom i malom punch-hole rupicom na vrhu za selfie kameru, baš kao i ostali aktualni modeli. Pogonski stroj bi trebao biti Snapdragon 750G u kombinaciji s 8 GB RAM-a, a početni model bi navodno u startu trebao donijeti 128 GB interne memorije. Ako su glasine istinite, vjerojatno će imati i utor za memorijske kartice.

Baterija će imati kapacitet od 4500 mAh, s podrškom za 25W brzo punjenje, dok bi kućište trebalo biti vodootporno, s IP67 certifikatom. Od povezivosti se, naravno, ističe podrška za 5G mreže, dok bi modul kamere trebao sadržavati primarnu 64 MP, 12 MP ultra-širokokutnu i 5MP senzor dubine, dok je selfie kameri namijenjen 32 MP senzor.

S obzirom na količinu dostupnih informacija, kao i priložene rendere, službeno predstavljanje nije daleko, što znači da bi se uskoro mogao i pojaviti u prodaju. Glasine spominju da bi se cijena u SAD trebala kretati oko 440 dolara, što prevedeno u europske cijene iznosi otprilike isto toliko eura.

05/03/2021 09:26 AM