Samsung Galaxy S11 – sve što smo do sada doznali - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S11 – sve što smo do sada doznali - Android

Već sad je poznato da će Samsung 11. veljače (vjerojatno negdje u SAD) predstaviti sljedeću generaciju svojih top modela, a u dosadašnjim glasinama uglavnom se spominju Galaxy S11e, Galaxy S11 i Galaxy S11+, dakle s logikom imena sličnom onoj na prethodnoj generaciji. Glasine o specifikacijama prate i odgovarajući renderi temeljeni na poznatim informacijama, tj. na […]

Već sad je poznato da će Samsung 11. veljače (vjerojatno negdje u SAD) predstaviti sljedeću generaciju svojih top modela, a u dosadašnjim glasinama uglavnom se spominju Galaxy S11e, Galaxy S11 i Galaxy S11+, dakle s logikom imena sličnom onoj na prethodnoj generaciji.

Glasine o specifikacijama prate i odgovarajući renderi temeljeni na poznatim informacijama, tj. na onima koje dolaze od insajdera iz same kompanije. Na njima je vidljivo dodatno smanjivanje ionako već malih rubova kućišta, ali i premiještanije prednje kamere iz kuta na sredinu, kao na modelima Note 10 i Note 10+, što svakako smatramo logičnijim rješenjem.

Pokretački stroj će, očekivano, biti novi Exynos 990 (na američkom tržištu vjerojatno Snapdragon 865), dok o količini RAM-a i interne memorije možemo samo nagađati. No, s obzirom na prilično izdašnu ponudu u Noteu 10, očekujemo verzije s 8 i 12 GB RAM-a, dok bi količina interne memorije na veća dva modela mogla započeti s 256 GB. Što se podrške za 5G tiče, navodno bi je trebao imati samo najveći model – Galaxy S11+, no informacije o tome su za sada prilično šture.

Manji model, Galaxy S11e, bi prema nekima trebao sadržavati zaslon dijagonale 6,2 ili 6,4 inča, veći Galaxy S11 6,4 ili 6,7, a najveći Galaxy S11+ čak 6,9 inča. S obzirom da će zaslon praktički pokrivati cijelu prednju površinu, ne očekujemo rast ukupnih gabarita u odnosu na S10.

Također, Samsung će u novoj S liniji predstaviti novu generaciju OLED zaslona koju će komercijalno nazvati SAMOLED, a njegova glavna karakteristika bi trebala biti 120 Hz stopa osvježavanja, ali samo kod dva veća modela.

Najzanimljiviji dio priče je, očekivano, kamera. Veća dva modela bi navodno trebala sadržavati modul s pet kamera od koji će jedna imati senzor od 108 megapiksela, a u nekakvoj, za sada još nepoznatoj kombinaciji s ostalima, trebala bi ostvarivati, prema jednima 5X, a prema drugim izvorima 10X optički Zoom. U slučaju potonjeg, hibridni zoom (kombinacija optičkog i digitalnog tako bi se popeo na 100X. Sličnu tehnologiju smo vidjeli početkom ove godine u Huaweiju P30 Pro s 5X optičkim i 50X hibridnim povećanjem.

Također se spominje i mogućnost snimanja 8K videa, no o tome za sada nemamo pouzdanih informacija.

Kako će priča na kraju završiti, vidjet ćemo 11 veljače kad uređaji budu službeno predstavljeni, a u međuvremenu će definitivno procuriti još informacija.

27/11/2019 11:10 AM