Samsung Galaxy S11 donosi novu tehnologiju izrade baterije, koja bi trebala osjetno produljiti autonomiju - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S11 donosi novu tehnologiju izrade baterije, koja bi trebala osjetno produljiti autonomiju - Android

Pored druge generacije 108 MP senzora glavne kamere, Samsung Galaxy S11 bi mogao donijeti jednu možda i važniju novost. Naime, radi se o bateriji, koja bi u novoj generaciji trebala imati osjetno veći kapacitet nego u sadašnjim S10 modelima. Prema pisanju korejskih medija, Samsung će u Galaxy S11e ugraditi 3730 mAh bateriju, što je osjetno […]

Pored druge generacije 108 MP senzora glavne kamere, Samsung Galaxy S11 bi mogao donijeti jednu možda i važniju novost. Naime, radi se o bateriji, koja bi u novoj generaciji trebala imati osjetno veći kapacitet nego u sadašnjim S10 modelima.

Prema pisanju korejskih medija, Samsung će u Galaxy S11e ugraditi 3730 mAh bateriju, što je osjetno više od 3100, koliko ima aktualni Galaxy S10e. Nadalje, „obični“ Galaxy S11 bi trebao dobiti bateriju kapaciteta 4300 mAh, što odgovara onoj u Galaxy Noteu 10+, a to je osjetno više od 3400 mAh, koliko nalazimo u običnom Galaxyju S10.

Na koncu, Galaxy S11+ boi trebao raspolagati s čak 5000 mAh, što je osjetno više od 4100 mAh, koliko nalazimo na Galaxyju S10+, a sve skupa bi autonomiju trebalo podignuti na jednu višu razinu, te istovremeno zadovoljiti glad za novom 5G tehnologijom.

Naravno, uređaji neće narasti u dimenzijama, već bi tajna ovog uspjeha trebala biti sadržana u novoj generaciji PMP (Protection Module Packages) tehnologije koja omogućuje do 57% veći kapacitet baterije istih dimenzija.

Osim nove PMP tehnologije, produljenoj autonomiji bi trebale kumovati i stavke poput nove generacije procesora, SAMOLED zaslona i načina na koji energiju troši kamera uređaja.

Napomena: gornja slika je samo ilustracija i ne predstavlja stvarni uređaj

20/11/2019 05:12 PM