Samsung Galaxy S11 navodno dolazi s drugom generacijom 108 MP senzora i 5X optičkim povećanjem - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S11 navodno dolazi s drugom generacijom 108 MP senzora i 5X optičkim povećanjem - Android

Vidjeli smo da je Samsung već lansirao 108 MP senzor kamere koji će uskoro biti ugrađen u neke uređaje, no kad je u pitanju sljedeći top model – Galaxy S11, već će stići njegova druga generacija. Naime, poznati cinker pod nadimkom Ice Universe prenio je informaciju kako Samsung razvija drugu generaciju ovog senzora za nadolazeće […]

Vidjeli smo da je Samsung već lansirao 108 MP senzor kamere koji će uskoro biti ugrađen u neke uređaje, no kad je u pitanju sljedeći top model – Galaxy S11, već će stići njegova druga generacija.

Naime, poznati cinker pod nadimkom Ice Universe prenio je informaciju kako Samsung razvija drugu generaciju ovog senzora za nadolazeće modele, a trebao bi koristiti sličnu pixel-binning tehnologiju kao i aktualni.

To znači da softver kamere kombinira četiri piksela u jedan, birajući pritom najbolje detalje. Uostalom, ova tehnologija je predstavljena još ranije u 48 MP senzorima, no sada će takve fotografije stizati u 27 MP rezoluciji, dakle više nego dvostruko većoj.

Kamera Galaxyja S11 bi, prema nekim izvorima, trebala sadržavati i 5X periskopski zoom, sličan onom kojeg smo upoznali na Huaweiju P30 Pro. Kakve će još novosti donijeti, ostaje za vidjeti.

04/11/2019 09:49 AM