Samsung izdao sigurnosnu zakrpu za problem vezan uz čitač otisaka prstiju - Android

Get it on Google Play

Samsung izdao sigurnosnu zakrpu za problem vezan uz čitač otisaka prstiju - Android

Samsung je danas objavio kako je izdao softversku nadogradnju koja sadrži zakrpu za sigurnosnu rupu prije nekoliko dana otkrivenu na čitačima otisaka prstiju top modela iz serije Galaxy S10 i Galaxy Note 10. Podsjetimo, nakon što otkriveno kako određene zaštite zaslona praktički poništavaju sigurnosne parametre biometrijski vitalnog dijela smartfona – ultrazvučnog čitača otisaka prstiju na […]

Samsung je danas objavio kako je izdao softversku nadogradnju koja sadrži zakrpu za sigurnosnu rupu prije nekoliko dana otkrivenu na čitačima otisaka prstiju top modela iz serije Galaxy S10 i Galaxy Note 10.

Podsjetimo, nakon što otkriveno kako određene zaštite zaslona praktički poništavaju sigurnosne parametre biometrijski vitalnog dijela smartfona – ultrazvučnog čitača otisaka prstiju na spomenutim modelima, Samsung je izvijestio kako radi na zakrpi te savjetovao da vlasnici uređaja u međuvremenu ne koriste zaštitne folije.

Ovaj sigurnosni propust uzrokovao je prilično veliku zabrinutost korisnika za svoje bankovne račune, budući da je većina aplikacija koja se koristi za plaćanje i upravljanje novcem vezana upravo uz otisak prsta vlasnika.

Neke banke su tako povukle mogućnost autorizacije plaćanja otiskom prsta na Samsungovim uređajima, dok su neke druge privremeno potpuno obustavile funkcioniranje aplikacija, javlja Reuters.

Kad će najnovija nadogradnja stići na vaš uređaj, teško je predvidjeti, no vjerujemo da će se to dogoditi kroz sljedećih nekoliko dana. Do tada savjetujemo dodatni oprez i izbjegavanje korištenja zaštitnih folija za zaslon.

23/10/2019 04:21 PM