Samsung patentirao UPC (Under Panel Camera) – konačno rješenje za potpuno “čist” zaslon - Android

Get it on Google Play

Samsung patentirao UPC (Under Panel Camera) – konačno rješenje za potpuno “čist” zaslon - Android

Samsung je prošlog tjedna pokazao novu tehnologiju ugradnje kamere ispod OLED zaslona na laptopu, a sada je istu i patentirao pod komercijalnim nazivom UPC (Under Panel Camera). Nije teško pretpostaviti da će ova tehnologija uskoro zaživjeti i u smartfonima, no za sada nije jasno u kojem će modelu doživjeti premijeru. Moguće je da će ju […]

Samsung je prošlog tjedna pokazao novu tehnologiju ugradnje kamere ispod OLED zaslona na laptopu, a sada je istu i patentirao pod komercijalnim nazivom UPC (Under Panel Camera).

Nije teško pretpostaviti da će ova tehnologija uskoro zaživjeti i u smartfonima, no za sada nije jasno u kojem će modelu doživjeti premijeru. Moguće je da će ju prvo implementirati u neki model srednjeg ili nižeg cjenovnog razreda kako bi se vidjela reakcija tržišta, a moguće je da nas čeka u Noteu 21 koji bi trebao biti predstavljen krajem ljeta.

Bilo kako bilo, ovo je dobra vijest za sve nas s OCD-om koji ne trpimo rupice i zube na zaslonima, dok je pop-up selfie kamera praktički već otišla u ropotarnicu povijesti.

LetsGoDigital

19/01/2021 08:28 AM