Xiaomi bi prvi mogao upotrijebiti Samsungov 200 MP ISOCELL senzor - Android

Get it on Google Play

Xiaomi bi prvi mogao upotrijebiti Samsungov 200 MP ISOCELL senzor - Android

Novi Samsungov ISOCELL senzor od 200 megapiksela, o kojem se špekulira već neko vrijeme, uskoro bi mogao zaživjeti na konkretnom uređaju, a najnovije glasine sugeriraju da će prvi proizvođač koji će ga upotrijebiti biti – Xiaomi. Najnovije glasine sugeriraju da će ovaj senzor imati veće mogućnosti od aktualnog 108 MP senzora kojeg nalazimo na nekolicini […]

Novi Samsungov ISOCELL senzor od 200 megapiksela, o kojem se špekulira već neko vrijeme, uskoro bi mogao zaživjeti na konkretnom uređaju, a najnovije glasine sugeriraju da će prvi proizvođač koji će ga upotrijebiti biti – Xiaomi.

Najnovije glasine sugeriraju da će ovaj senzor imati veće mogućnosti od aktualnog 108 MP senzora kojeg nalazimo na nekolicini uređaja srednjeg i višeg cjenovnog razreda, te će također koristiti Pixel-binning tehnologiju, odnosno stapanje više piksela u jedan kako bi se dobila što veća kvaliteta fotografije.

Ipak, prema nekim navodima, ovaj senzor neće narasti fizički, što znači da će koristiti manje piksele, dakle one koji su sposobni primiti manje svjetla, ali bi se zato mogao koristiti u kombinaciji s 2x ili 3x optičkim povećanjem koje je do sada bilo rezervirano za zasebne telefoto kamere.

Naravno, ostaje za vidjeti kako će cijela stvar na kraju izgledati, budući da je softverskim algoritmima puno toga moguće prilagoditi, a i pomoću crop faktora na 200 MP senzoru je lakše izvesti optičko povećanje bez gubitka kvalitete.

26/04/2021 03:10 PM