Xiaomi preklopni smartfon na fotografijama uživo - Android

Get it on Google Play

Xiaomi preklopni smartfon na fotografijama uživo - Android

Na društvenoj mreži Weibo, u sada već obrisanoj objavi, pojavile su se fotografije navodnog Xiaomi preklopnog smartfona sa savitljivim zaslonom. Da je riječ o Xiaomiju pokazuje sučelje, odnosno MIUI12 koji se vrti na smartfonu. Iz fotografija se može uočiti centralna brazda na zaslonu uređaja, što sugerira mogućnost preklapanja, vjerojatno u stilu Samsung Galaxy Fold modela. […]

Na društvenoj mreži Weibo, u sada već obrisanoj objavi, pojavile su se fotografije navodnog Xiaomi preklopnog smartfona sa savitljivim zaslonom. Da je riječ o Xiaomiju pokazuje sučelje, odnosno MIUI12 koji se vrti na smartfonu.

Iz fotografija se može uočiti centralna brazda na zaslonu uređaja, što sugerira mogućnost preklapanja, vjerojatno u stilu Samsung Galaxy Fold modela. Osim MIUI-a 12, na fotografijam na kojima su prikazane postavke vidi se 256GB interne memorije. Ono što se ne može uočiti je prednja kamera, pa je moguće da ovaj uređaj koristi kameru ispod zaslona ili možda da u rastvorenom položaju ni nema prednju kameru.

Riječ je o prototipu jer Xiaomi još službeno nije ušao na tržište smartfona sa savitljivim zaslonom. To je tržište i dalje rezervirano za uređaje visoke cjenovne kategorije, imajući u vidu troškove razvoja novog oblika smartfona. Budući da je Xiaomi, koji je nedavno postao treći najveći proizvođač smartfona ispred Applea, proglašen sponzorom kinske vojske od strane američke administracije, moguće je da će tvrtka resurse preusmjeriti na ojačavanje logistike u slučaju da im se dogodi ista sudbina kao i Huaweiju, pa možda ovaj tip Xiaomi smartfona nikad ne vidi svjetlo dana.

16/01/2021 10:30 AM