Zašto odabrati novu Samsung Galaxy S21 5G seriju - Android

Get it on Google Play

Zašto odabrati novu Samsung Galaxy S21 5G seriju - Android

Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G i Galaxy 21 Ultra 5G tri su najnovija flagship modela iz vrlo popularne S serije koju krasi kompaktni dizajn i nekoliko atraktivnih boja kućišta. Tako je Galaxy S21 dostupan u fantomski ljubičastoj, fantomski roza i fantomski bijeloj boji. Galaxy S21+ uz u fantomsko ljubičastoj dolazi i u fantomski […]

Samsung Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G i Galaxy 21 Ultra 5G tri su najnovija flagship modela iz vrlo popularne S serije koju krasi kompaktni dizajn i nekoliko atraktivnih boja kućišta. Tako je Galaxy S21 dostupan u fantomski ljubičastoj, fantomski roza i fantomski bijeloj boji. Galaxy S21+ uz u fantomsko ljubičastoj dolazi i u fantomski srebrnoj te fantomski sivoj, a Galaxy S21 Ultra u fantomski srebrnoj i fantomski crnoj boji.

Najvažnija značajka Galaxy S21 serije je nova generacija 5-nanometarskih procesora koji pokreću uređaje. Oni osiguravaju trenutno najbolje moguće performanse, što znači da ćete svaki naslov iz Google Play trgovine pokrenuti i da će ih uređaji vrtjeti besprijekorno. Ovdje, naravno, prvenstveno mislimo na grafički najzahtjevnije igre, ali i sve druge aplikacije.

Što se tiče spremišnog prostora, Galaxy S21 5G i Galaxy S21+ 5G možete kupiti u varijantama sa 128 ili 256 GB interne memorije, a Galaxy S21 Ultra 5G i u verziji s 512 GB. Sva tri modela dolaze s 8 GB radne memorije, no najsnažniji od njih – Galaxy S21 Ultra 5G moguće je dobiti i s 12 GB.

Ovi pametni telefoni imaju kamere vrhunskih performansi, a ističe se mogućnost snimanja 8K videa, što je najveća rezolucija na mobilnim telefonima dosad. Ovakav video je moguće gledati na najmodernijim TV uređajima i monitorima koji podržavaju 8K rezoluciju, što je dobar ulog u budućnost. Naime, uskoro će svi moderni televizori podržavati ovaj format.

Ne treba zanemariti ni tzv. Director’s View značajku koja omogućuje gledanje, prebacivanje i odabir najboljeg kadra. Isto tako, Galaxy S21 5G serija donosi i Vlogger View, što omogućuje snimanje videozapisa istovremeno s prelaskom s prednje na stražnju kameru i mijenjanje kuta snimanja, odnosno gledanja.

Ipak, ono što ćete prvo uočiti na svakom Samsung pametnom telefonu je njegov AMOLED zaslon bez premca na tržištu. Galaxy S21 5G serija tako dolazi s Dynamic AMOLED tehnologijom koja sama po sebi, prema mnogim testovima neovisnih testova, nudi najbolji prikaz, a iznimnu fluidnost na zaslonu daje 120 Hz stopa osvježavanja. To znači da se slika osvježi 120 puta u sekundi i tako omogućuje besprijekoran prikaz pokreta. Osim vrhunskog zaslona, svoj pametni telefon možete povezati s Galaxy Buds Pro bežičnim slušalicama. Svakodnevne zvukove čine još spektakularnijima, a sinkroniziraju se s takvom lakoćom kao da su produžetak Galaxy S21 Ultra 5G telefona.

Također, zaslon donosi i tzv. Eye Comfort Shield tehnologiju koja automatski prilagođava filter plavog svjetla ovisno o dobu dana i sadržaju. Na ovaj način vaše će oči lakše podnijeti dulje gledanje u zaslon i bit će odmornije. Zaslon isto tako donosi i noćni način rada koji se može uključiti automatski, a služi za ugodniji rad na uređaju u tamnijim uvjetima.

Jedna od dosad nepostojećih značajki na S seriji je podrška za S-Pen olovku, inače poznatu s Note serije. Putem nje možete doslovno crtati po zaslonu, dakle izraziti svoje umjetničke sposobnosti, ali i jednostavno uzimati zabilješke, što će mnogima zamijeniti papirić i olovku. Štoviše, takve zabilješke je moguće „nalijepiti“ na početni zaslon uređaja, kao digitalni oblik popularnih post-it naljepnica.

Od softverskih značajki svakako treba izdvojiti i Knox zaštitu koja donosi najvišu razinu sigurnosti, nudeći mogućnost kreiranja „uređaja u uređaju“, zbog čega možete mirno spavati jer su vaši podaci zaštićeni najvišom mogućom razinom.

Velika prednost novih Samsung Galaxy S21 5G pametnih telefona je i njihova izdržljiva baterija, čiji se kapacitet razlikuje od modela do modela. No, bez obzira kojeg od ove trojice odaberete, možete biti sigurni da će vas baterija bez problema poslužiti tijekom cijelog dana.

Na koncu spomenimo da nova Galaxy S21 5G serija donosi i podršku za novi Samsungov proizvod SmartTag, maleni komad hardvera čiju lokaciju možete pratiti putem mobitela. Koristan je u situacijama ako često zagubite ključeve, jer ga u tom slučaju samo objesite kao privjesak. U slučaju da ste ključeve zagubili, aplikacija na mobitelu će ih putem bežične veze pronaći, a SmartTag će se oglasiti zvukom koji ste prethodno definirali. Čisto da napomenemo da vrijedi i obrnuto. Putem SmartTag dodatka, možete pronaći i vaš mobitel.

SmartTag otvara mnoge nove mogućnosti pa je tako primjenjiv kod praćenja kućnih ljubimaca ili prtljage ako negdje putujete. U slučaju da vam se pas ili mačka izgube, lakše ćete ih pronaći, kao i torbu koja je zapela na aerodrom ili na kolodvoru.

Samsung Lounge program vjernosti ova tri pametna telefona čini još primamljivijim. Vlasnicima Galaxy S21 serije nudi brojne pogodnosti do dvije godine nakon aktivacije korisničkog računa, o čemu više možete doznati na https://www.samsung.com/hr/offer/members-lounge/.

29/04/2021 03:07 AM