[Vikend anketa] Koristite li pametne satove - Android

Get it on Google Play

[Vikend anketa] Koristite li pametne satove - Android

Pametni satovi su prije nekoliko godina vrlo pompozno najavljivani od strane velikog broja proizvođača smartfona. Mnogi od njih su prigrlili Googleov Android Wear operativni sustav, dok se Samsung oslonio na vlastiti Tizen. Kasnije se pridružio i Apple sa svojim Apple Watcom, koji je njime uskoro preuzeo primat na tržištu. U međuvremenu su pametni satovi doživjeli […]

Pametni satovi su prije nekoliko godina vrlo pompozno najavljivani od strane velikog broja proizvođača smartfona. Mnogi od njih su prigrlili Googleov Android Wear operativni sustav, dok se Samsung oslonio na vlastiti Tizen. Kasnije se pridružio i Apple sa svojim Apple Watcom, koji je njime uskoro preuzeo primat na tržištu.

U međuvremenu su pametni satovi doživjeli sudbinu tableta. Prodaja nije išla kako su proizvođači planirali, zbog čega su usporili razvoj novih modela. Izuzetak je možda Apple, koji je pametnim satovima uspio postići više od svih drugih zajedno, no pitanje je koliki su mu bili apetiti i je li ispunio planirani cilj.

Razloge za neuspjeh ove platforme možemo tražiti na više frontova, no jedan od glavnih svakako je relativno cijena. Drugi razlog je vjerojatno ograničena upotrebljivost malog zaslona, s obzirom da svaki vlasnik sata ima i smartfon s neusporedivo većim i upotrebljivijim zaslonom.

Današnji pametni satovi su možda iskoristivi u slučaju rekreativaca i onih koji zaista vode statistiku o svom zdravlju, dok oni malo ozbiljniji sportaši i rekreativci za praćenje sportskih aktivnosti koriste profesionalne satove s HR monitorima u stvarnom vremenu.

Zato vas u današnjoj vikend anketi pitamo: Imate li pametni sat, i ako da, koji?

Loading

Koji pametni sat koristite?

Thank you for voting
You have already voted on this poll!
Please select an option!


12/05/2018 08:09 AM