Android Q Beta 2 donosi plutajuće “mjehuriće” - Android

Get it on Google Play

Android Q Beta 2 donosi plutajuće “mjehuriće” - Android

Malo manje od mjesec dana nakon lansiranja prve Bete Androida Q, Google je danas službeno pustio i Betu 2. Ova verzija donosi uglavnom API-je i novosti za developere, ali i jednu značajnu funkcionalnu novost – Bubbles, u slobodnom prijevodu „mjehuriće“. Radi se o obavijestima koje plutaju, no njihov oblik više podsjeća na prozorčiće nego mjehuriće. […]

Malo manje od mjesec dana nakon lansiranja prve Bete Androida Q, Google je danas službeno pustio i Betu 2. Ova verzija donosi uglavnom API-je i novosti za developere, ali i jednu značajnu funkcionalnu novost – Bubbles, u slobodnom prijevodu „mjehuriće“.

Radi se o obavijestima koje plutaju, no njihov oblik više podsjeća na prozorčiće nego mjehuriće. Bez obzira na naziv, ova funkcionalnost omogućuje čitanje obavijesti bez povlačenja njihove trake prema dolje, a pomoći će i kod multitaskinga dok uređaj koristite jednom rukom.

Mjehurići su još uvijek bugoviti, što je i logično s obzirom da se radi o Beti 2 novog Androida, no sad je barem jasno da ih Google namjerava uskoro detaljizirati, što će se najvjerojatnije dogoditi tijekom svibnja na tradicionalnom I/O eventu.

Ukoliko sta avanturističkog duha, Bugovitu Betu 2 Androida Q možete instalirati na svoj Pixel, i to putem ovog linka, a ako već imate instaliranu Betu 1, stići će vam OTA nadogradnja.

03/04/2019 07:10 PM