Darmar – aplikacija koja vam omogućuje da se pretvorite u najdražu političku karikaturu - Android

Get it on Google Play

Darmar – aplikacija koja vam omogućuje da se pretvorite u najdražu političku karikaturu - Android

Dosadio vam je Snapchat i slične igrarije, pa ste svoj digitalni život poželjeli malo začiniti. S obzirom na inače tragikomičnu političku scenu, kao pravo osvježenje doći će Darmar aplikacija koja vas pretvara u nekog od odgovarajućih likova iz Alan Forda, pardon… hrvatske i regionalne političke scene. Darmar aplikaciju za Android preuzmite u Google Play trgovini, […]

Dosadio vam je Snapchat i slične igrarije, pa ste svoj digitalni život poželjeli malo začiniti. S obzirom na inače tragikomičnu političku scenu, kao pravo osvježenje doći će Darmar aplikacija koja vas pretvara u nekog od odgovarajućih likova iz Alan Forda, pardon… hrvatske i regionalne političke scene.

Darmar aplikaciju za Android preuzmite u Google Play trgovini, a za iOS u App Storeu. Nadamo se da će ekipa iz Kod Biroa, koja je aplikaciju razvila dodati još zanimljivih i osebujnih likova.

U nastavku pročitajte objavu za medije.

Zagrebački Kod Biro razvio je mobilnu aplikaciju proširene stvarnosti i 3D praćenja lica, koja sadrži maske temeljene na nekim od najpoznatijih hrvatskih i političara iz regije

Zagreb, 28 svibnja 2019. – Osjećate se kao da vas prate tajne sile? Spremni ste povesti radništvo u borbu dok čekate da vas zaliju chemtrailima? Danas ste si baš državotvorno, entitetski ili tajkunski raspoloženi? Uz pomoć mobilne aplikacije Darmar – maske domaćih faca pronađite svojeg unutarnjeg Andreja Plenkovića, Ivana Pernara, Davora Bernardića ili Milana Bandića, kao i još neke svevremenske favorite hrvatske i regionalne politike, povijesti i sporta na kojima su bazirane maske u Darmaru.

Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica, pa tako koristeći kameru pametnog telefona na lice korisnika „projicira“ 3D model koji se pomiče zajedno sa korisnikom, i „stapa“ se s njegovim licem prateći gestikulaciju i pokrete lica. Drugim riječima, Darmar na lice korisnika „nalijepi“ masku druge osobe, koja se ponaša kao da je njegovo lice, a neke od maski reagiraju na specifične gestikulacije poput otvaranja usta za prikazivanje dodatnih efekata.

Ovu je zabavnu aplikaciju razvio Kod Biro, zagrebački programerski studio s ukupno šest zaposlenih, koji su osnovali FER-ovci Matej Trbara i Luka Mijatović, prijatelji i kolege još od srednjoškolskih dana.

Darmaru su trebala samo dva dana da dospije na prvo mjesto u kategoriji ‘Zabava’ na Appleovom App Storeu.

„Aplikaciju smo namijenili onima koji se vole dobro nasmijati i zezati, koji prate dnevnopolitička događanja, publici koja voli memove, svima koji vole stvarati i dijeliti sadržaj na instagramu i drugim društvenim mrežama. Za njih smo napravili alat koji će u kombinaciji sa karakterističnim smislom za humor, koji u Hrvatskoj i regiji ljudi posjeduju, uveseliti sve korisnike, a nadamo se i osobe koji su imali čast naći se u prvoj postavi Darmar aplikacije. Već sada mogu najaviti da ćemo redovito našu galeriju dopunjavati novim maskama“, objašnjava osnivač Kod biroa Matej Trbara.

U aplikaciji će korisnici već sad mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu. Uz to, Darmar donosi maske temeljene na nekim omiljenim domaćim fenomenima, poput hrvatskih navijačkih rekvizita, pršutinga, heklanog stolnjaka, mirišljavog borića wunderbauma i krunice na retrovizoru, te još neka iznenađenja.

U privitku pronađite objavu za medije, u kojoj možete pročitati više pojedinosti i pogledati video o aplikaciji, kao i fotografije ekipe Kod Biroa, te poveznice za skidanje Darmara.

Budite lijepi, jaki i od povijesnog značaja za regiju!

28/05/2019 09:11 AM