Galaxy Fold je službeno ime Samsungovog uređaja sa savitljivim zaslonom; poznati detalji - Android

Get it on Google Play

Galaxy Fold je službeno ime Samsungovog uređaja sa savitljivim zaslonom; poznati detalji - Android

Još je samo jedan dan ostao do službenog predstavljanja Samsunga Galaxy S10 zajedno s bratskim modelima S10+ i S10e, no na sutrašnjem eventu u San Franciscu isto tako ćemo ugledati i dugo najavljivani preklopni uređaj sa savitljivim zaslonom. Prema informacijama koje je danas otkrio poznati cinker Evan Blass, ovaj uređaj će nositi službeno ime Galaxy […]

Još je samo jedan dan ostao do službenog predstavljanja Samsunga Galaxy S10 zajedno s bratskim modelima S10+ i S10e, no na sutrašnjem eventu u San Franciscu isto tako ćemo ugledati i dugo najavljivani preklopni uređaj sa savitljivim zaslonom.

Prema informacijama koje je danas otkrio poznati cinker Evan Blass, ovaj uređaj će nositi službeno ime Galaxy Fold, jer nomen est omen. Ostale informacije kažu da će Fold imati dva zaslona. Vanjski s dijagonalom 4,58 inča u 21:9 omjeru stranica i unutarnji koji se savija, s dijagonalom 7,3 inča, čime se jednostavno pretvara u tablet. Rezolucija ovog zaslona trebala bi iznositi 2152 x 1536 točaka.

Pokretat će ga Snapdragon 855, no ova informacija se vjerojatno odnosi na američko tržište, jer bi u ostatku svijeta trebao koristiti Samsungov Exynos 9820, uostalom kao i Galaxy S10. Uređaj bi trebao raspolagati s 8 GB RAM-a, a za autonomiju bi se trebale brinuti dvije baterije, svaka 2190 mAh kapaciteta. Operativni sustav sasvim sigurno je Android 9.0 Pie, navodno prilagođen kako bi se prikaz prilagodio novoj vrsti zaslona.

Sve ostali detalji bit će poznati sutra, kad uređaj bude službeno predstavljen, a kakav je u praksi, odnosno u stvarnom životu, doznat ćemo kad nam jedan primjerak stigne na test.

19/02/2019 07:43 PM