Galaxy Tab S4 - procurili službeni renderi - Android

Get it on Google Play

Galaxy Tab S4 - procurili službeni renderi - Android

Prodaja tableta je u zadnjih nekoliko godina svedena na hladno održavanje, pa je slijedom toga i ponuda drastično smanjena. Među proizvođačima koji redovito održavaju svoju liniju je i Samsung, koji se, po svoj prilici, priprema za lansiranje sljedeće generacije modela Galaxy Tab. O tome najbolje svjedoče nedavni tragovi koje je ostavio po raznim benchmarcima, ali […]

Prodaja tableta je u zadnjih nekoliko godina svedena na hladno održavanje, pa je slijedom toga i ponuda drastično smanjena. Među proizvođačima koji redovito održavaju svoju liniju je i Samsung, koji se, po svoj prilici, priprema za lansiranje sljedeće generacije modela Galaxy Tab.

O tome najbolje svjedoče nedavni tragovi koje je ostavio po raznim benchmarcima, ali i američkom FCC-u, koji već pune dvije dekade bezobzirno odaje najstrože čuvane tajne mnogih proizvođača.

Najnoviji, i najdelikatniji detalj su, naravno, slike, odnosno renderi koji su se pojavili na bespućima interneta, a prikazuju kako bi Galaxy Tab S4 trebao izgledati. Ono što odmah uočavamo su prilično tanki rubovi kućišta, ali i nedostatak tradicionalne “home” tipke, što otvara pitanje o čitaču otisaka prstiju, tj. gdje je smješten i postoji li uopće. Ako je smješten na poleđinu, uređaj njime neće biti baš jednostavno otključati, budući da tablet nije smartfon.

Na poleđini je pored Samsungovog vidljiv i “Tuned by AKG” logo, što daje naslutiti mogućost da će prodajno pakiranje možda sadržavati AKG-ove slušalice? Od ostalih detalja navedimo da zaslon dolazi u dijagonali od 10,5 inča, 2560 x 1600 rezoluciji i s 16:10 omjerom stranica. Uređaj bi mogao biti pokretan Snapdragonom 835 (barem američka verzija) u kombinaciji s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Svakako bi bilo zgodno da u ponudi bude i varijanta sa 128, ako ne i 256 GB.

Straga bi se trebala smjestiti 12 MP primarna, a sprijeda 7 MP selfie kamera, dok bi baterija trebala imati kapacitet od 7300 mAh. Operativni sustav je Android 8.1 Oreo, a uređaj bi trebao sadržavati i podršku za Samsung Dex.

Službeno predstavljanje će se vjerojatno dogoditi na berlinskom IFA sajmu krajem kolovoza, ili eventualno nekoliko dana ranije, budući da na renderu stoji datum 24. kolovoz.

03/07/2018 08:07 AM