Gboard za iOS napokon podržava vibracijski odgovor - Android

Get it on Google Play

Gboard za iOS napokon podržava vibracijski odgovor - Android

Google je u najnovijoj verziji Gboard tipkovnice za iOS napokon omogućio vibracijski odgovor, odnosno „haptic feedback“, što je velikom broju korisnika iPhonea do sada bila nepoznanica. Jedan od razloga je to što Apple na svojoj tipkovnici za iOS ne podržava ovu opciju, a drugi taj što 3rd party aplikacije koje ju podržavaju, nisu besplatne. U […]

Google je u najnovijoj verziji Gboard tipkovnice za iOS napokon omogućio vibracijski odgovor, odnosno „haptic feedback“, što je velikom broju korisnika iPhonea do sada bila nepoznanica. Jedan od razloga je to što Apple na svojoj tipkovnici za iOS ne podržava ovu opciju, a drugi taj što 3rd party aplikacije koje ju podržavaju, nisu besplatne.

U verziji Gboarda 1.40 za iOS, Google je uveo mogućnost korištenja vibracijskog odgovora svaki put kad pritisnete tipku, dakle slovo ili znak. Funkcija ne dolazi kao zadana, već ju je u postavkama tipkovnice potrebno uključiti.

Pored samog uključivanja i isključivanja, Google je omogućio i podešavanje jačine vibracije kad pritisnete tipku, što je dodatna prednost.

Korisnicima Androida ovo je prilično stara i poznata stvar na koju su mnogi navikli, no to ne znači da je koriste svi. Ako vibracijski odgovor do sada niste koristili, isprobajte ga na nekoliko sati i vidite hoće li vam odgovarati ili ne.

14/02/2019 01:18 PM