Glasine - Huawei Mate 30 Pro dolazi s 5G modemom, 6,7″ zaslonom, 55W brzim pounjenjem… - Android

Get it on Google Play

Glasine - Huawei Mate 30 Pro dolazi s 5G modemom, 6,7″ zaslonom, 55W brzim pounjenjem… - Android

I dok se prašina oko Huaweija P30 Pro još nije slegla, bespućima interneta su počele kružiti špekulacije o nasljedniku Mate 20 Pro, koji bi trebao stići najesen. Ovaj model bi trebao nositi ime Huawei Mate 30 Pro, a još prije nekoliko dana doznali smo da bi mogao biti pokretan novim procesorom imena Kirin 985. Danas pak […]

I dok se prašina oko Huaweija P30 Pro još nije slegla, bespućima interneta su počele kružiti špekulacije o nasljedniku Mate 20 Pro, koji bi trebao stići najesen. Ovaj model bi trebao nositi ime Huawei Mate 30 Pro, a još prije nekoliko dana doznali smo da bi mogao biti pokretan novim procesorom imena Kirin 985.

Danas pak stižu friške vijesti koje sugeriraju da će ovaj model donijeti zaslon dijagonale 6,7 inča, no dimenzijama se ne bi trebao puno odstupati od prethodnika, budući da bi se rub ispod (i iznad?) zaslona trebao dodatno smanjiti. Naime, još uvijek ne znamo hoće li Mate 30 Pro sadržavati veliki zub s 3D kamerom za prepoznavanje lica ili će se Huawei nje i ovdje odreći zbog imperativa dizajna.

Kirin 985 bi u startu trebao sadržavati Balong 5000 5G modem, no glasine sugeriraju da će postojati i 4G varijanta uređaja.

Straga bi se trebale naći četiri kamere, i to u sličnoj postavi kao kod modela P30 Pro, no za sada nema podataka hoće li optičko povećanje ostati na 5x ili će ići dalje. Iako je 10x optički zoom tehnološki moguće izvesti, odnosno već se nalazi u fazi testiranja, malo je vjerojatno da će ga Huawei ugraditi u novi model samo pola godine nakon što je predstavio 5x zoom. Izvjesnije je da će tu tehnologiju ostaviti za sljedeću godinu.

Ono što bi novog Matu 30 Pro trebalo dodatno izdići, ne samo u odnosu na konkurenciju, već i ostale modele unutar kuće, je 55W brzo punjenje, koje je trenutno rezervirano samo za preklopnog Matu X koji stiže početkom ljeta. Ukoliko su ove informacije autentične, ionako velika brzina punjenja bi sada trebala dodatno narasti, što znači da bi se 4200 mAh baterija za 30 minuta mogla napuniti na više od 85%.

Koliko je u svemu ovome istine, teško je reći, no gdje ima dima, ima i vatre. Bilo kako bilo, kako se bude približavala jesen, bit će dostupno će sve više informacija, a sve detalje ćemo doznati kad uređaj bude službeno predstavljen.

03/05/2019 04:49 PM