Glasine - Huawei Mate 30 Pro dolazi sa 6,7-inčnim 90 Hz zaslonom, 5G modemom i 55W brzim punjenjem [Dopuna - ipak samo koncept] - Android

Get it on Google Play

Glasine - Huawei Mate 30 Pro dolazi sa 6,7-inčnim 90 Hz zaslonom, 5G modemom i 55W brzim punjenjem [Dopuna - ipak samo koncept] - Android

Huawei P30 Pro već je odavno na policama trgovina, pa je tako došlo vrijeme da počnemo špekulirati o nadolazećem jesenskom modelu ove kompanije – Mate 30 Pro. Iako je do sada stiglo nebrojeno vijesti o tome kako će Huawei najesen lansirati vlastiti operativni sustav, Mate 30 Pro bi navodno trebao zadržati klasični Android, budući da […]

Huawei P30 Pro već je odavno na policama trgovina, pa je tako došlo vrijeme da počnemo špekulirati o nadolazećem jesenskom modelu ove kompanije – Mate 30 Pro.

Iako je do sada stiglo nebrojeno vijesti o tome kako će Huawei najesen lansirati vlastiti operativni sustav, Mate 30 Pro bi navodno trebao zadržati klasični Android, budući da su svi ugovori o njegovoj izradi davno potpisani. Naime, razvoj novog modela smartfona u pravilu počinje godinu dana prije službene najave, a to iziskuje i nabavku potrebnih licenci i komponenti.

Prema informacijama koje kruže bespućima interneta, Huawei Mate 30 Pro će imati 6,71-inčni zaslon s dvostrukom rupicom za selfie kameru, slično kao Galaxy S10+, ali na suprotnoj strani.

Trebao bi biti pokretan novim Kirin 985 procesorom koji, pogađate, sadrži Balong 5000 5G modem. Uređaj bi na poleđini trebao dobiti četverostruku kameru, zbog koje bi izmjenu trebao doživjeti i dizajn modula s Mate 20 Pro, dakle postat će malo izdužen. Optičko povećanje navodno će ostati 5x kao na modelu P30 Pro.

Isti izvor iz Kine prenosi i informaciju da će Mate 30 Pro sadržavati 90 Hz stopu osvježavanja zaslona, baš kao OnePlus 7 Pro. Baterija bi trebala donijeti kapacitet od 4200 mAh, s podrškom za 55W brzo punjenje.

Koliko su ove informacije točne, vidjet ćemo u listopadu, kad uređaj bude službeno predstavljen.

[Dopuna: na kraju se ispostavilo da se radi o konceptu, a ne stvarnom uređaju]

16/06/2019 05:21 AM