Glasine - Nokia 9 stiže krajem ljeta; donosi Snapdragon 845 i in-display čitač otisaka prstiju - Android

Get it on Google Play

Glasine - Nokia 9 stiže krajem ljeta; donosi Snapdragon 845 i in-display čitač otisaka prstiju - Android

Ovogodišnji IFA sajam u Berlinu, koji se održava krajem kolovoza i početkom rujna, mogao bi biti dosta zanimljiv, barem ako je suditi prema glasinama koje smo do sada popratili. Događaj bi dodatno mogao biti uveličan ukoliko se ostvare glasine o HMD-ovom predstavljanju novog top modela. Naime, ovih se dana počelo šuškati da je sljedeći njihov […]

Ovogodišnji IFA sajam u Berlinu, koji se održava krajem kolovoza i početkom rujna, mogao bi biti dosta zanimljiv, barem ako je suditi prema glasinama koje smo do sada popratili. Događaj bi dodatno mogao biti uveličan ukoliko se ostvare glasine o HMD-ovom predstavljanju novog top modela.

Naime, ovih se dana počelo šuškati da je sljedeći njihov flagship, vjerojatno pod imenom Nokia 9, već u pripremi, a logičan vremenski okvir za njegovo predstavljanje je upravo kraj ljeta. Prema trenutno dostupnim informacijama, ovaj bi model mogao biti pokretan Snapdragonom 845, čime bi Nokia ušla u elitni klub najjačih na tržištu.

Jedan od zanimljivih detalja bit će operativni sustav. Naime, ukoliko se glasine obistine, Nokia 9 bi u prodaju mogla doći s novim Androidom P, čime će u startu ostvariti veliku prednost pred konkurencijom. Dodatno, postoje šanse da HMD u ovaj uređaj ugradi i novi in-diplay čitač otisaka prstiju, koji bi mogao imati utjecaja i na nove smjernice u dizajnu.

27/06/2018 11:39 AM