Glasine - Note 9 bez in-display čitača otisaka prstiju; možda ga dobije tek Galaxy S10 - Android

Get it on Google Play

Glasine - Note 9 bez in-display čitača otisaka prstiju; možda ga dobije tek Galaxy S10 - Android

Nedavno smo vidjeli da je kineski Vivo postao prvi proizvođač koji svojim kupcima nudi smartfon s novim in-display čitačem otisaka prstiju. Vivo koristi Synapticsov čitač, službeno predstavljen neposredno prije objave o njegovoj ugradnji u Vivo X20 Plus, čime je preduhitrio Apple i Samsung, koji očito gube korak u utrci s brzorastućom konkurencijom iz Kine. Danas […]

Nedavno smo vidjeli da je kineski Vivo postao prvi proizvođač koji svojim kupcima nudi smartfon s novim in-display čitačem otisaka prstiju. Vivo koristi Synapticsov čitač, službeno predstavljen neposredno prije objave o njegovoj ugradnji u Vivo X20 Plus, čime je preduhitrio Apple i Samsung, koji očito gube korak u utrci s brzorastućom konkurencijom iz Kine.

Danas korejski mediji donose informacije o mogućem razvoju situacije kad je u pitanju Samsung. Prema njima, Galaxy Note 9, koji će službeno biti predstavljen najesen, neće imati in-display čitač, već klasični kapacitivni čitač na poleđini, dok se kao prvi mogući model s novom generacijom spominje Galaxy S10, koji stiže sljedeće godine.

Kao razlog ovakvom razvoju situacije navodi se da ova tehnologija traži dodatno usavršavanje, što bi se do sljedeće godine definitivno dogoditi. Istina, in-display čitač na Vivu je za djelić sekunde sporiji od klasičnih kapacitivnih, no upitno je je li to razlog za kašnjenje, ili se radi o nečemu drugom.

Naravno, u ovom trenutku je rano bilo što špekulirati po ovom pitanju, ali bi informacije koje će stizati sljedećih par mjeseci mogle razbistriti sliku.

13/02/2018 01:23 PM