Gmail Confidential mode dostupan i u Android aplikaciji - Android

Get it on Google Play

Gmail Confidential mode dostupan i u Android aplikaciji - Android

Google je prije nekoliko mjeseci uveo „Confidential mode“ u web aplikaciju Gmaila, a sada je ovaj način stigla i u verziji za Android uređaje. Radi se o mogućnosti slanja email poruka na način da ih onaj tko ih primi ne može proslijediti ni kopirati, a možete odrediti i vrijeme u kojem će poruka moći biti […]

Google je prije nekoliko mjeseci uveo „Confidential mode“ u web aplikaciju Gmaila, a sada je ovaj način stigla i u verziji za Android uređaje. Radi se o mogućnosti slanja email poruka na način da ih onaj tko ih primi ne može proslijediti ni kopirati, a možete odrediti i vrijeme u kojem će poruka moći biti pročitana, nakon čega će se nestati.

Naravno, oni snalažljiviji će naći rješenje, a jedno od njih je okinuti screenshot, barem na računalu, dok sama aplikacija na Androidu tu radnju može i zabraniti.

Gmail korisnici koji prime ovakvu poruku, moći će je direktno otvoriti, a oni koji koriste druge servise, morat će utipkati passcode.

Bilo kako bilo, Confidential mode već je dostupan u novoj verziji Gmail aplikacije, koja vam se vjerojatno već i nadogradila (u slučaju da vam se nadogradnje odvijaju automatski). Prilikom slanja takve email poruke, potrebno je otvoriti izbornik s tri točkice i odabrati spomenuti način.

17/08/2018 05:03 PM