Google će uskoro pokrenuti Android Fast Share uslugu brze razmjene sadržaja - Android

Get it on Google Play

Google će uskoro pokrenuti Android Fast Share uslugu brze razmjene sadržaja - Android

Još davne 2011. godine Google je bio lansirao Android Beam – uslugu koja je putem NFC-a prebacivala sadržaj s jednog uređaja na drugi. Kako Beam baš i nije zaživio, Google će sada, vjerojatno s konačnom verzijom Androida Q, lansirati novu varijantu – Android Fast Share. Nova usluga će biti namijenjena dijeljenju multimedijskog sadržaja, ali i […]

Još davne 2011. godine Google je bio lansirao Android Beam – uslugu koja je putem NFC-a prebacivala sadržaj s jednog uređaja na drugi. Kako Beam baš i nije zaživio, Google će sada, vjerojatno s konačnom verzijom Androida Q, lansirati novu varijantu – Android Fast Share.

Nova usluga će biti namijenjena dijeljenju multimedijskog sadržaja, ali i linkova i dijelova teksta uređajima koji se nalaze u blizini. Sustav bi trebao raditi kombinacijom Bluetooth veze i NFC-a. Najprije ćete u okolini pronaći dostupne uređaje, a onda blagim dodirom prebaciti željeni sadržaj.

Dijeljenje će biti dostupno kroz izbornik postavki, a s obzirom da se spominje i dijeljenje s Chromebook i iOS uređajima, za pretpostaviti je da će osvanuti i u obliku posebne aplikacije.

9to5Google

01/07/2019 11:43 AM