Google postrožava pravila za izdavanje sigurnosnih nadogradnji - Android

Get it on Google Play

Google postrožava pravila za izdavanje sigurnosnih nadogradnji - Android

Google je objavio nova pravila izdavanje nadogradnji koje sadrže sigurnosne zakrpe. Tako će proizvođači Androida od sada morati izdavati minimalno četiri nadogradnje tijekom prve godine otkad je uređaj pušten u prodaju, što znači barem jednu svaka tri mjeseca. U Googleovoj objavi se također navodi da će i krajem svakog kalendarskog mjeseca proizvođači morati izdati zakrpu […]

Google je objavio nova pravila izdavanje nadogradnji koje sadrže sigurnosne zakrpe. Tako će proizvođači Androida od sada morati izdavati minimalno četiri nadogradnje tijekom prve godine otkad je uređaj pušten u prodaju, što znači barem jednu svaka tri mjeseca. U Googleovoj objavi se također navodi da će i krajem svakog kalendarskog mjeseca proizvođači morati izdati zakrpu za svaku sigurnosnu rupu unutar 90 dana od njezinog otkrića.

Nova pravila o sigurnosnim zakrpama vrijede za uređaje lansirane nakon 31. siječnja 2018. godine. No ipak, ovoga se neće morati pridržavati manji proizvođači, budući da je Google odredio i cenzus. Naime, najavljena pravila vrijede samo za uređaje koje je aktiviralo više od 100.000 korisnika.

Ukoliko se proizvođači ne budu pridržavali ovih pravila, Google zadržava pravo da im uskrati licence i certifikate za buduće modele.

25/10/2018 06:56 AM