Honor 9X i Honor 9X Pro službeno predstavljeni - Android

Get it on Google Play

Honor 9X i Honor 9X Pro službeno predstavljeni - Android

Honor 9X, uređaj o kojem se zadnjih tjedana često špekuliralo, danas je u Kini i službeno predstavljen. Pored njega, stigao je i Honor 9X Pro, a obojica su pokretana novim Huaweijevim Kirin 810 procesorom, samo za stepenicu slabijim od najjačeg proizvoda HiSilicon divizije – Kirina 980. Honor 9X i Honor 9X Pro dolaze s 6,59-inčnim […]

Honor 9X, uređaj o kojem se zadnjih tjedana često špekuliralo, danas je u Kini i službeno predstavljen. Pored njega, stigao je i Honor 9X Pro, a obojica su pokretana novim Huaweijevim Kirin 810 procesorom, samo za stepenicu slabijim od najjačeg proizvoda HiSilicon divizije – Kirina 980.

Honor 9X i Honor 9X Pro dolaze s 6,59-inčnim IPS zaslonom od ruba do ruba, bez rupice i zuba, a prednja kamera je smještena u pomični mehanizam, baš kao na uređajima OnePlus 7 Pro i Xiaomi Mi 9T.

Obojica sadrže moćnu 4000 mAh bateriju, a razlikuju se po setu kamera. Na Pro modelu primarnu kameru čini 48 MP f/1.8, 1/2” Quad Bayer senzor u društvu s 8 MP ultra-širokokutnom kamerom i 2 MP senzorom dubine, dok je kod običnog ultra-širokokutna izbačena.

Softverski temelj ovim uređajima je Android 9.1 Pie uz EMUI 9.1 nadogradnju sučelja, te dodatak GPU 3.0 Turbo sustava za mobilni gaming.

Čitač otisaka prstiju je kod oba modela smješten na boku kućišta, a pored USB-C porta nalazi se 3.5 mm audio utor. Iako je baterija izdašnog kapaciteta od 4000 mAh, izostala je podrška za brzo punjenje, jer punjači isporučuju samo 10W snagu.

Na kraju napomenimo da se radi o modelima namijenjenom kineskom tržištu, te da europski modeli, koji će vjerojatno biti predstavljeni naknadno, mogu sadržavati biše izmjena.

23/07/2019 11:57 AM