Huawei želi izraditi četverostruku kameru koja bi postigla čak 10x optičko povećanje - Android

Get it on Google Play

Huawei želi izraditi četverostruku kameru koja bi postigla čak 10x optičko povećanje - Android

Dvostruka kamera na mobitelu odavno je normalna pojava, da bismo ove godine upoznali i trostruku, najprije na modelu Huawei P20 Pro i sada Mate 20 Pro. Nije trebalo dugo čekati, Samsung je lansirao Galaxy A9 s čak četiri kamera, a ako se obistine glasine o Nokiji 9 PureView, uskoro bismo mogli ugledati i peterostruku. Naravno, […]

Dvostruka kamera na mobitelu odavno je normalna pojava, da bismo ove godine upoznali i trostruku, najprije na modelu Huawei P20 Pro i sada Mate 20 Pro. Nije trebalo dugo čekati, Samsung je lansirao Galaxy A9 s čak četiri kamera, a ako se obistine glasine o Nokiji 9 PureView, uskoro bismo mogli ugledati i peterostruku.

Naravno, nije bitan broj, već što konkretan skup kamera nudi kako bi se postigli bolji rezultati. Zato možemo očekivati da će u skoroj budućnosti proizvođači kombinirati razne varijante senzora i leća kako bi postigli što boli postojeći efekt ili sasvim neki novi efekt.

Najnovije informacije opet dolaze iz Huaweija. Naime, predsjednik Huawei Consumer Business Grupe za Zapadnu Europu Walter Ji, njemačkom blogu AndroidPIT je dao naslutiti kako ova kompanija istražuje mogućnost ugradnje četverostruke kamere u buduće uređaje, čijom bi se kombinacijom postigla 10x optičko povećanje.

Istini za volju, o planovima višestrukog optičkog povećanja slušamo još od prve kamere u mobitelu, no sada je sasvim normalno da oni malo skuplji imaju mogućnost optičkog zumiranja od 2 ili čak 3 puta, pa i do 5 puta hibridno. Kako će Huawei, i hoće li uopće postići 10x povećanje, ostaje za vidjeti, ali će nesumnjivo nastaviti s inovacijama, i to tempom kojim je započeo ovu godinu.

Druga stvar koju je Ji pustio u eter su i novi 5G uređaji s preklopivim zaslonima, o kojima se u zadnje vrijeme sve češće govori, no kada ćemo vidjeti njihovu demonstraciju, za sada nije poznato.

Via

13/11/2018 02:55 PM