Huawei Mate 10 Pro počinje dobivati nadogradnju na Android 9 Pie (EMUI 9.0) - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate 10 Pro počinje dobivati nadogradnju na Android 9 Pie (EMUI 9.0) - Android

Huawei je nedavno najavio dolazak nove EMUI 9.0 nadogradnje sučelja temeljene na Androidu 9 Pie, čiju smo premijeru očekivali sredinom listopada na novoj Mate 20 seriji. No, čini se da EMUI 9.0, pa tako i Android 9 Pie ipak stižu malo ranije, i to na Huawei Mate 10 Pro. Naime, prvi korisnici modela Mate 10 […]

Huawei je nedavno najavio dolazak nove EMUI 9.0 nadogradnje sučelja temeljene na Androidu 9 Pie, čiju smo premijeru očekivali sredinom listopada na novoj Mate 20 seriji. No, čini se da EMUI 9.0, pa tako i Android 9 Pie ipak stižu malo ranije, i to na Huawei Mate 10 Pro.

Naime, prvi korisnici modela Mate 10 Pro su počeli primati OTA nadogradnju na EMUI 9.0, i to na uređajima verzija BLA-L09 i BLA-L29. Ovi se modeli inače prodaju u Europi, a izvor vijesti GetDroidTips nudi i mogućnost ručne instalacije nakon preuzimanja datoteke.

EMUI 9.0 na Huawei uređaje donosi uobičajene novosti koje dolaze s Androidom 9, a od ostalih tu je napredna AI podrška za upravljanje baterijom, potom softverska podrška za skrivanje zuba, manji redizajn određenih dijelova sučelja i povećan stupanj sigurnosti. Naravno, očekujemo i Huaweijev službeni popis promjena

Ako posjedujete Huawei Mate 10 Pro i ako ste kojim slučajem dobili ovu nadogradnju, svakako nam javite dojmove u komentarima.

01/10/2018 09:16 AM