Huawei Mate 20 lite službeno predstavljen; cijena u Hrvatskoj 2.899,00 kuna - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate 20 lite službeno predstavljen; cijena u Hrvatskoj 2.899,00 kuna - Android

Huawei je službeno predstavio HUAWEI Mate 20 lite, najnoviji uređaj iz Mate serije. Otkako je predstavljen u listopadu prošle godine, njegov prethodnik, HUAWEI Mate 10 stekao je veliku popularnost među poslovnim korisnicima. HUAWEI Mate 20 lite donosi četiri kamere s AI mogućnostima, a povrh Androida Oreo donosi EMUI 8.2 nadogradnju sučelja, kreiranu da zadovolji sve […]

Huawei je službeno predstavio HUAWEI Mate 20 lite, najnoviji uređaj iz Mate serije. Otkako je predstavljen u listopadu prošle godine, njegov prethodnik, HUAWEI Mate 10 stekao je veliku popularnost među poslovnim korisnicima. HUAWEI Mate 20 lite donosi četiri kamere s AI mogućnostima, a povrh Androida Oreo donosi EMUI 8.2 nadogradnju sučelja, kreiranu da zadovolji sve potrebe korisnika u poslu, na društvenim mrežama, tijekom odmora itd.

Zaslon uređaja donosi omjer stranica 19:5:9 (Huawei FullView). Uz to, ispod 2,5D stražnjeg stakla, uređaj ima teksturirani film, koji stvara ugodan 3D efekt s kontrastnim sjenama i svjetlom.

Novi HUAWEI Mate 20 lite opremljen je s četiri AI kamere, dvije prednje i dvije stražnje. Da bi se korisnicima omogućile najbolje mogućnosti fotografiranja, Huawei je implementirao dvostruku prednju kameru s 24 MP i 2 MP senzorima. Digitalnim kombiniranjem podataka, dvostruke kamere mogu hvatati fotografije pomoću autentičnog Bokeh efekta jednako kvalitetno kao što to čine i profesionalni fotografi kada žele naglasiti određene objekte.

Prednje AI kamere na Huawei Mate 20 Lite prepoznaju preko 200 različitih scenarija unutar osam različitih kategorija: Plavo nebo, Plaža, Biljke, Noć, Pozornica, Cvijeće, Interijeri i Snijeg. Opcija prepoznavanja koja je implementirana u stražnje kamere ovog pametnog telefona, rezultat je proučavanja više od 100 milijuna fotografija, što omogućuje stražnjim kamerama prepoznavanje preko 500 različitih scenarija u čak 22 kategorije, kao što su Portret, Plavo nebo, Snijeg, Rustikalne građevine, Vatromet, Biljke, Mačka, Pas, Tekst, Hrana, Automobil i Noć.

Uređaj automatski identificira scene i u skladu s time prilagođava kameru, pružajući najbolje moguće rezultate. Huaweijev Beautification algoritam omogućuje da se na Selfie fotografijama jasno vide detalji bez obzira na pozadinu i prigušenu svjetlost u prostoru prilikom fotografiranja. S real-time HDR pregledom, korisnici mogu vidjeti kako će fotografija točno ispasti. Kamera također sadržava i 3D Qmoji, kao i pet tipova profesionalnih svjetlosnih efekata kao što su Soft lightning, Butterfly lighting i Stage lighting.

Huawei Mate 20 Lite ima ugrađen osmojezgreni Kirin 710, prvi Huaweijev procesor izrađen u 12 nm tehnologiji. Kao SoC skrojen po mjeri Mate 20 Litea, Kirin 710 sadrži A73 jezgru koja je 75 % snažnija od A53 jezgre u Kirinu 659. Kad su grafičke perforanse u pitanju, Kirin 710 brži je od svog prethodnika, Kirina 659 čak 1,3 puta. Pogonjen četirima Cortex A73 jezgrama na 2,2 GHz u društvu s četiri Cortex A53 jezgre na taktu 1,7 GHz, Kirin 710 donosi dobre i uravnotežene performanse.

Također, omogućen je rad s dvije SIM kartice, a za obje su podržane 4G brzine, kao i VoLTE (Voice over LTE). Huawei Mate 20 Lite sadrži i EMUI 8.2 povrh Androida Oreo. Također, uređaj dolazi s mnogobrojnim AI funkcijama, uključujući i AI shopping asistenta te AI pametnu galeriju koja prepoznaje teme i potom dijeli fotografije na temelju tema. Ovisno o sadržaju, fotografije se dijele na 15 različitih kategorija i 100 potkategorija uključujući hranu, dekoracije, dokumente i mnoge druge. Kada se nađe u bučnom okruženju, Mate 20 Lite iskoristit će mogućnost da pomoću umjetne inteligencije smanji razinu buke kako bi korisnicima osigurao da čuju sve važne informacije u razgovorima.Tu su i

4 GB radne memorije, ali i Game Suite, koji optimizira gaming iskustvo. Tu je i baterija kapaciteta 3750 mAh, kao i podrška za brzo punjenje.

HUAWEI Mate 20 lite može se prednaručiti u slobodnoj prodaji te kod teleoperatera do 15. rujna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.899,00 HRK, a svi korisnici koji ga prednaruče, na poklon dobivaju i Huawei Band 2 Pro pametnu narukvicu.

04/09/2018 12:35 PM