Huawei Mate 30 Pro bi mogao biti prvi 5G uređaj pokretan Kirin 985 procesorom - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate 30 Pro bi mogao biti prvi 5G uređaj pokretan Kirin 985 procesorom - Android

Ako je vjerovati glasinama koje već neko vrijeme već kruže bespućima interneta, Huawei Mate 30 Pro će biti prvi uređaj ove kompanije koji bi trebao donijeti podršku za 5G mreže s ugrađenim Balong 5000 5G modemom. Najnovije informacije koje dolaze s Tajvana potvrđuju da bi ovaj modem mogao biti ugrađen u sljedeću generaciju Huaweijevih HiSilicon […]

Ako je vjerovati glasinama koje već neko vrijeme već kruže bespućima interneta, Huawei Mate 30 Pro će biti prvi uređaj ove kompanije koji bi trebao donijeti podršku za 5G mreže s ugrađenim Balong 5000 5G modemom.

Najnovije informacije koje dolaze s Tajvana potvrđuju da bi ovaj modem mogao biti ugrađen u sljedeću generaciju Huaweijevih HiSilicon procesora, konkretno Kirin 985, čija bi proizvodnja trebala krenuti u trećem kvartalu ove godine. Taj vremenski okvir se otprilike poklapa s lansiranjem sljedeće generacije Mate serije, dakle negdje u listopadu.

Novi procesor će biti izrađen u FC-PoP (FlipChip Package-on-Package) metodi, kombiniran s ultraljubičastim procesom koji će mu omogućiti povećanje gustoće tranzistora za dodatnih 20%, što automatski možemo prevesti u bolje performanse uz nižu potrošnju energije.

Istini za volju, 5G modemi će zbog brzina koje podržavaju svakako biti gladni energije, tako da je zadržavanje aktualne autonomije baterija uređaja moguće jedino na ovakav način.

Bilo kako bilo, Huawei će novi Kirin 985 vjerojatno službeno predstaviti na berlinskim IFA sajmu krajem kolovoza ili početkom rujna.

30/04/2019 08:48 AM