Huawei Mate 30 Pro bi mogao donijeti posebnu kameru za snimanje videa - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate 30 Pro bi mogao donijeti posebnu kameru za snimanje videa - Android

Jedan od najočekivanijih top modela nadolazeće jeseni svakako je Huawei Mate 30 Pro, izravni nasljednik lanjske uspješnice Mate 20 Pro. Još od modela P20 Pro vidjeli smo se Huawei ozbiljno pozabavio pitanjem kamere na smartfonima, da bi ove godine modelom P30 Pro postavio potpuno nove standarde. No, kako se čini, Huawei tu ne namjerava stati, […]

Jedan od najočekivanijih top modela nadolazeće jeseni svakako je Huawei Mate 30 Pro, izravni nasljednik lanjske uspješnice Mate 20 Pro. Još od modela P20 Pro vidjeli smo se Huawei ozbiljno pozabavio pitanjem kamere na smartfonima, da bi ove godine modelom P30 Pro postavio potpuno nove standarde.

No, kako se čini, Huawei tu ne namjerava stati, pa tako već neko vrijeme kruže glasine o modelu Mate 30 Pro koji bi iskuistvo fotografiranja i snimanja videa smartfonom trebao podići za još jednu stepenicu. Nismo posve sigurni hoće li ovaj model imati 5x periskopski zoom kao P30 Pro, ali iz novih zaštitnih imena mogu se nazrijeti neke potpuno nove dimenzije.

Naime, Huawei je kao trademark zaštito nazive „Cine-Lens“ i „Camera-Matrix“. Prvi pojam upućuje na to da bi novi top model mogao dobiti posebnu kameru namijenjenu isključivo snimanju videa, koji bi zahvaljujući tome trebalo postati još bolje. Za sada nemamo ideju što bi točno ova kamera mogla sadržavati, ali ako će joj namjena biti isključivo snimanje videa, logika nalaže da će i na ovom području biti postignut znatan napredak u odnosu na aktualnu tehnologiju. Naravno, za očekivati je da Huawei ovaj posao odradi u suradnji s Leicom, iza koje stoje godine iskustva na ovom području.

Što bi značio pojam „Camera-Matrix“, teško je reći. Čisto matematički gledano, matrica predstavlja četvrtasti raspored brojeva ili izraza, tako da je moguće da se radi samo o rasporedu većeg broja kamera, a možda i nekih drugih detalja unutar modula.

Što god novi pojmovi značili, ne treba sumnjati da će nas Huawei još jednom iznenaditi novim dostignućima na području kamere. Službeno predstavljanje Mate 30 Pro očekujemo u rujnu ili listopadu, tako da će više detalja biti dostupno tada, a sasvim sigurno i ranije zbog uobičajenog folklora s curenjem informacija.

20/07/2019 06:58 PM