Huawei MateBook X Pro – prvi dojmovi - Android

Get it on Google Play

Huawei MateBook X Pro – prvi dojmovi - Android

Huawei ove godine u Barcelonu nije donio nasljednika modela P10, za kojeg se ispostavilo da će stići 27. ožujka, ali je zato predstavio vrlo zanimljiv prijenosnik, kojeg smo imali prilike vidjeti i isprobati uživo. Već na prvi pogled je jasno da se radi o namjernoj kopiji Appleovog MacBooka Pro, a ako ste u bilo kojem […]

Huawei ove godine u Barcelonu nije donio nasljednika modela P10, za kojeg se ispostavilo da će stići 27. ožujka, ali je zato predstavio vrlo zanimljiv prijenosnik, kojeg smo imali prilike vidjeti i isprobati uživo.
Već na prvi pogled je jasno da se radi o namjernoj kopiji Appleovog MacBooka Pro, a ako ste u bilo kojem trenutku u tu namjeru posumnjali, njegovo ime MateBook X Pro će vas brzo vratiti u realnost.

Sviđalo se vama kopiranje imena (i mnogih drugih detalja) ili ne, MateBook X Pro je zapravo izvrstan prijenosnik, a što je najvažnije, vidljivo je tanji od Appleovog originala, čime definitivno plijeni pažnju i poglede. Uređaj je zapravo toliko tanak da kad sam ga ugledao na Huaweijevom štandu, isprva sam pomislio da se radi o tabletu s cover tipkovnicom.

Sama tipkovnica nije ništa manje impresivna, kako na pogled tako i na dodir, ali ono što najviše plijeni pažnju je njegov 13,9-inčni zaslon koji se proteže skoro od ruba do ruba, zbog čega u startu odstupa od konkurencije.

Što se tehnikalija tiče, na raspolaganju su najnovije generacije Intelovih i5 i i7 procesora, Nvidia GeForce MX150 grafika, dva USB-C i jedan USB-A utor, a u Huaweiju tvrde da njegova baterija može pružiti do čak 14 sati rada, no u to ćemo se uvjeriti kad nam dođe na test.

Prvi dojam je zaista izvrstan i da se nisam naviknuo na macOS, sasvim sigurno bih ga poželio za svog suputnika. U nastavku pogledajte nekoliko fotografija.

26/02/2018 04:02 PM