Huawei P20 i Mate 10 serije uskoro počinju dobivati nadogradnju na Android 9 Pie - Android

Get it on Google Play

Huawei P20 i Mate 10 serije uskoro počinju dobivati nadogradnju na Android 9 Pie - Android

Nakon što je prošlog mjeseca lansirao Android 9 Pie beta program za devet različitih modela smartfona, Huawei bi ubrzo trebao početi puštati i konačnu nadogradnju na najnoviju generaciju Googleovog operativnog sustava. Prvi u redu su uređaji iz P20 i Mate 10 serija, tj. Huawei P20, Huawei P20 Pro i Huawei Mate 10 Pro. Ova informacija […]

Nakon što je prošlog mjeseca lansirao Android 9 Pie beta program za devet različitih modela smartfona, Huawei bi ubrzo trebao početi puštati i konačnu nadogradnju na najnoviju generaciju Googleovog operativnog sustava. Prvi u redu su uređaji iz P20 i Mate 10 serija, tj. Huawei P20, Huawei P20 Pro i Huawei Mate 10 Pro.

Ova informacija dolazi iz WiFi Alliance sustava, gdje su navedeni uređaji certificirani s novim Androidom 9 kao softverskim temeljem. Na ovom konkretnom popisu nedostaju modeli P20 lite i Mate 10 lite, no to vjerojatno znači da će biti nadograđeni u sljedećem valu.

Prema nekim izvorima, početak puštanja nadogradnji za navedene modele mogao bi se dogoditi već tijekom ovoga tjedna, a s obzirom da se radi o globalnom rolloutu, ne treba očekivati da će u sve regije stići istovremeno, dakle može se dogoditi da nadogradnja na vaš uređaj stigne kroz sljedećih nekoliko tjedana.

AndroidSoul

10/09/2018 07:54 AM