Huawei potvrdio - P30 Pro će imati periskopski optički superzoom - Android

Get it on Google Play

Huawei potvrdio - P30 Pro će imati periskopski optički superzoom - Android

Glasine o nadolazećim smartfonima je sve su češće, a kako bi se ublažilo nekontrolirano curenje podataka, kompanije ponekad puštaju teasere, odnosno djeliće informacija koje za svrhu imaju zaintrigirati maštu korisnika. Tako je danas Huaweijev šef marketinga Clement Wong potvrdio da će nadolazeći P30 Pro sadržavati periskopski optički zoom, što znači da domet povećanja više neće […]

Glasine o nadolazećim smartfonima je sve su češće, a kako bi se ublažilo nekontrolirano curenje podataka, kompanije ponekad puštaju teasere, odnosno djeliće informacija koje za svrhu imaju zaintrigirati maštu korisnika. Tako je danas Huaweijev šef marketinga Clement Wong potvrdio da će nadolazeći P30 Pro sadržavati periskopski optički zoom, što znači da domet povećanja više neće biti ograničen jednom lećom i tankoćom kućišta uređaja.

Naime, do sada su proizvođači uglavnom nudili 2x optički zoom, a Huawei 3x, no to je maksimum kojeg zakoni fizike dozvoljavaju. On se softverom mogao nadograditi na 5x, ali tu je sada kraj. Rješenje problema je ugradnja leće okomite na gornju ravninu, što znači da se zahvaljujući smanjivanju ostalih komponenti, ostavlja prostor za dvije, tri ili više leća koje će zajedno postizati 5x pa i 10x optičko povećanje.

Uostalom, ovu tehnologiju već je demonstrirao Oppo, no kako se sada čini, prvi koji će ju predstaviti u konkretnom uređaju mogao bi biti Huawei, i to na modelu P30 Pro koji stiže krajem ovog mjeseca.

Wong nije potvrdio da će P30 Pro zaista imati 10x optički zoom, no čak i 5x bez gubitka kvalitete je dovoljno velik skok u odnosu na ono što imamo danas, dakle 2x i 3x kod aktualnih Huaweijevih modela. Isto tako, Wong je obećao i velika poboljšanja kod noćnog načina snimanja (nigtht mode), koja će u P30 Pro ići dalje od softverskog rješenja, kakvog smo inače upoznali na modelu Mate 20 Pro.

Huawei P20 Pro je lani u svijet smartfona donio svojevrsnu revoluciju po pitanju fotografiranja u slabijim uvjetima osvjetljenja, i to povećanjem fizičkih dimenzija senzora, koji je u startu bio sposoban primiti više svjetla od svih ostalih na tržištu. Ako je suditi po trenutno dostupnim informacijama, ove godine će njegov nasljednik donijeti revoluciju po pitanju optičkog zumiranja.

Na kraju dodajmo da je Huawei u javnost nedavno namjerno pustio fotografiju Mjeseca snimljenu jednim od novih uređaja (vjerojatno P30 Pro), čime je očito htio pokazati koliko će on biti moćan kad je u pitanju optički zoom, a isto tako smo vidjeli i fotografije 5G bazne stanice u Barceloni, koja upućuje na više različitih kutova snimanja, odnosno stupnjeva povećanja.

Via

05/03/2019 02:37 PM