Huawei predstavio EMUI 9.0 nadogradnju sučelja - Android

Get it on Google Play

Huawei predstavio EMUI 9.0 nadogradnju sučelja - Android

Huawei je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu predstavio EMUI 9.0, novu verziju vlastite nadogradnje Androida. Kao jedan od prvih operativnih sustava temeljenih na Androidu Pie, EMUI 9.0 nudi novo korisničko iskustvo obogaćeno intuitivnim sučeljem i brojnim funkcionalnostima. EMUI 9.0 je trenutno u beta fazi testiranja, a od sada je otvoren za registracije. Dodatne funkcionalnosti […]

Huawei je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu predstavio EMUI 9.0, novu verziju vlastite nadogradnje Androida. Kao jedan od prvih operativnih sustava temeljenih na Androidu Pie, EMUI 9.0 nudi novo korisničko iskustvo obogaćeno intuitivnim sučeljem i brojnim funkcionalnostima.

EMUI 9.0 je trenutno u beta fazi testiranja, a od sada je otvoren za registracije. Dodatne funkcionalnosti bit će predstavljene na nadolazećim Huawei Mate 20 uređajima.

Najnovija Huaweijeva prilagodba operativnog sustava dizajnirana je kako bi sučelje bilo prirodnije i uglađenije, atime i čišće. Huawei je prilagodio i promijenio mnoge postavke kako bi umanjio broj koraka kroz koje korisnik mora proći kako bi izvršio neki zadatak. Prema njihovim riječima, EMUI 9.0 je brži od svog prethodnika za 12,9 % i umanjuje vrijeme potrebno za učitavanje aplikacija.

Primjerice, EMUI 9.0 učitava Instagram 12 % brže i Spotify 11 posto brže. Kombiniranjem vrhunskih performansi novog Kirina 980 s EMUI-jem 9.0 korisnicima će biti omogućeno najbolje iskustvo na novim Huawei Mate 20 uređajima koji stižu u listopadu.

Na ekskluzivnom događaju za medije, dr. Wang Chenglu, predsjednik Software Engineering odjela Huawei Consumer Business Grupe, izjavio je: „Danas su pametni telefoni podržani obiljem funkcija kojima su korisnici naprosto zatrpani. Također, mnogi korisnici su ukazali na frustracije u vezi s povećanim brojem kompliciranih funkcionalnosti. Ovaj smo izazov odlučili riješiti razvijanjem ove verzije EMUI-ja kojom pomažemo korisnicima poboljšati kvalitetu života. EMUI 9.0 stvoren je iz odlučnosti prema kreiranju jednostavnog, konzistentnog korisničkog iskustva u kojem će korisnici uživati. Svaka promjena, od konsolidiranja izbornika s postavkama, optimiziranja performansi, do uključivanja novih funkcija koje su namijenjene povećanju produktivnosti, napravljena je kako bi se korisnicima osiguralo sjajno, novo i bolje iskustvo. Dodatno, predstavljanjem EMUI-ja 9.0 Huawei je postao jedan od prvih proizvođača koji je predstavio prilagodbu operativnog sustava temeljenu na Androidu Pie što mislim da dovoljno govori o snažnoj vezi između nas i Googlea.“

EMUI 9.0 dolazi s GPU-om Turbo 2.0, drugom generacijom Huaweijeve inovativne tehnologije koja ubrzava grafičko procesuiranje, odnosno poboljšava performanse grafičkog koprocesora, a sada s podrškom za još više igara i većim kapacitetom. Posljednja verzija ovog rješenja može inteligentno optimizirati velike količine zadataka i dati uređajima dodatno poboljšanje performansi pritom umanjujući potrošnju energije. Osim gaminga, ova tehnologija također poboljšava i druga područja nužna za korisničko iskustvo poput odaziva samog ekrana, mrežne povezivosti, opcije za neprekinuto igranje i mnoga druga.

Jedna od važnih značajki koja dolazi uz EMUI 9.0 je i HiVision koji omogućava aplikaciji kamere da prepozna glavne znamenitosti i poznate umjetnine te pritom pruži korisnicima mnoge korisne informacije koristeći mogućnosti proširene stvarnosti. Jednostavno usmjeravajući svoj smartphone prema objektu korisniku će biti pružene brojne povijesne i zanimljive činjenice. EMUI 9.0 ima i novu Password Vault funkcionalnost pomoću koje je moguće pohraniti sve svoje lozinke na sigurno mjesto i pritom ih zaključati pomoću otiska prsta ili lica, a svoje je lozinke kasnije moguće lako pronaći.

EMUI 9.0 ima i novu Digital Balance kontrolnu ploču koja prati korištenje uređaja i dopušta korisnicima da ograniče vrijeme koje mogu iskoristiti na korištenje određene aplikacije. Tu je i Wind Down koji pomaže korisnicima da se opuste prije no što odu na spavanje.

Nakon službenog predstavljanja, EMUI 9.0 bit će dostupan na najnovijim Huaweijevim uređajima. Dodatne funkcionalnosti bit će dodane kasnije, nakon predstavljanja uređaja iz Huawei Mate 20 serije.

EMUI 9.0 trenutno je u beta fazi. Registracije za EMUI 9.0 Beta program odsad su otvorene za europske korisnike Huaweijevih uređaja. Za sudjelovanje u testiranju, posjetite Huawei web straniceHuawei predstavio EMUI 9.0.

05/09/2018 08:43 AM