Huawei službeno predstavio EMUI 9.0 nadogradnju sučelja, temeljenu na Androidu 9.0 Pie - Android

Get it on Google Play

Huawei službeno predstavio EMUI 9.0 nadogradnju sučelja, temeljenu na Androidu 9.0 Pie - Android

Huawei je službeno je predstavio EMUI 9.0, vlastitu nadogradnju sučelja temeljenu na novom Android 9.0 Pie operativnom sustavu. Dostupan na dosad najviše različitih Huawei uređaja ikad, EMUI 9.0 izlazi iz beta faze testiranja, te je premijerno predstavljen na Huaweijevim uređajima iz Mate 20 serije, a nove će funkcionalnosti biti dostupne i na drugim uređajima. „Presretni […]

Huawei je službeno je predstavio EMUI 9.0, vlastitu nadogradnju sučelja temeljenu na novom Android 9.0 Pie operativnom sustavu. Dostupan na dosad najviše različitih Huawei uređaja ikad, EMUI 9.0 izlazi iz beta faze testiranja, te je premijerno predstavljen na Huaweijevim uređajima iz Mate 20 serije, a nove će funkcionalnosti biti dostupne i na drugim uređajima.

„Presretni smo jer zajedno s predstavljanjem Huawei Mate 20 serije pametnih telefona donosimo našim korisnicima i novo korisničko sučelje. Uzbudljive AI funkcionalnosti u kombinaciji sa značajkama za povećanje produktivnosti omogućit će našim korisnicima da od svojih uređaja izvuku maksimalnu korist”, izjavio je dr. Chenglu Wang, predsjednik odjela za Software Engineering u Huaweiju.

EMUI 9.0 je temeljen jna najnovijoj verziji Androida i donosi osjetan napredak u performansama kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Svaki aspekt, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme i integraciji sučelja u Android kernel. Također, Huawei je omogućio ovu nadogradnju i za nešto starije uređaje, čime je pokazao da vodi računa i o postojećim korisnicima.

EMUI 9.0 predstavlja novi izbornik s postavkama, koji je sada obujomom manji, a pritom koristi dvosmjerni pristup: istovremeno smanjuje broj stavki u Settings izborniku te dodaje Advanced Tab opciju za pohranjivanje.

EMUI 9.0 tako od svojeg prethodnika ima 10 % manje opcija, a razlog tome je taj što su brojne stavke reorganizirane kako bi se postigla bolja kategorizacija. Tim postupkom, korisnici dobivaju jednostavniji izbornik dok onima zahtjevnijima ostaju napredne mogućnosti.

Huawei je standardizirao dizajn i značajke EMUI-ja kako bi osigurao da sučelje korisnicima daje najbolje vizualno, ali i funkcionalno iskustvo. Mnoge značajke – poput sata, štoperice i kompasa – redizajnirane su da prate isti stil te pruže veću koheziju i intuitivnost korisnicima.

Kako se aplikacije vrte brže, navigacija je jednostavnija, svaka je interakcija s EMUI 9.0 korisničkim sučeljem pravi užitak jer je ovo najergonomičniji EMUI dosad. Novo sučelje donosi i novi način navigiranja koji uvelike olakšava rad s jednom rukom. Primjerice, navigacija galerijom premještena je na dno ekrana kako bi se korisnicima olakšalo pretraživanje fotografija, albuma, izdvojene multimedije i kartice „istraži“.

Huawei, EMUI 9.0

S poboljšanim AI mogućnostima, EMUI 9.0 donosi i Spotlight Reel na sve podržane uređaje. Ovoj se naprednoj funkcionalnosti može pristupiti putem aplikacije galerije, a funkcija će iskoristiti AI kako bi automatski generirala 10-sekundnu montažu koja ističe osobe te one potom postaju glavne zvijezde videa.

Dodatno, EMUI 9.0 nudi i dva načina korisnicima da upregnu AI mogućnosti svojih smartfona – HiVision i HiTouch .

Hi Vision: S HiVisionom korisnici mogu jednostavnije pretraživati web u potrazi za više informacija o stvarima koje ih zanimaju, jednostavno usmjeravajući svoju kameru prema njima. HiVision prepoznaje pejzaže 15 različitih zemalja te 10 milijuna različitih umjetničkih djela. Također, prepoznaje i raznu hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost korisnika koji žele biti svjesni količine kalorija koju unose u organizam.

HiTouch: uključuje se držanjem dva prsta na fotografiji, a omogućuje korisnicima jednostavniji upit online prodavačima i eCommerce platformama prilikom kupovanja raznih stvari. Opcija može prepoznati više od 120 milijuna stavki s više od 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brandova.

Povećana produktivnost putem Improved Easy Projection tehnologije
S Mate 10 serijom Huawei je donio Easy Projection funkciju svojim korisnicima te im omogućio da jednostavnije povežu svoje uređaje putem eksternog ekrana zbog povećanja produktivnosti.

Uz EMUI 9.0 Huawei je razvio i mogućnost bežične nadogradnje. Korisnici će uz EMUI 9.0 sada imati mogućnost nazvanu One-Click Projection, Highlight te Capture on Big Screen, koji će korisnicima omogućiti da jednostavno istaknu i snime sadržaj projiciran na većim ekranima, poput TV-a.

Uz dodatak Wireless Easy Projection funkciji, EMUI 9.0 podržava i široku lepezu drugih mogućnosti, uključujući:

HUAWEI Share: Kao dodatak transferiranju datoteka između Huawei pametnih telefona i Huaweijevih računala, korisnici sada mogu koristiti HUAWEI Share da bi poslali datoteke na printere s Bluetooth povezivošću .

Backup: EMUI 9.0 podržava i nove načine korisnicima da naprave sigurnosne kopije važnih datoteka. Uz HUAWEI Cloud, korisnici mogu svoje podatke spremati i na SD kartice, USB memorije ili NAS (Network Attached Storage) .

WPS HiAI: WPS-ov alat za produktivnost uključuje i HiAI mogućnosti kako bi poboljšao svoje mogućnosti. EMUI 9.0 automatski prilagođava poravnanje u dokumentima i može pretvoriti slike ili fizičke kopije u digitalni oblik.

EMUI 9.0 ujedno dolazi i s drugim novim značajkama, kao što je Password Vault, koja sigurno sprema korisničke lozinke te razne wellbeing značajke poput Digital Balance opcije koja služi za praćenje korištenja uređaja te App Limits opcija putem koje se može odrediti vremenski limit za određenu aplikaciju.

18/10/2018 01:38 PM