Huawei u prvoj polovici godine isporučio 100 milijuna uređaja i uskoro bi s 2. mjesta mogao skinuti Apple - Android

Get it on Google Play

Huawei u prvoj polovici godine isporučio 100 milijuna uređaja i uskoro bi s 2. mjesta mogao skinuti Apple - Android

Huawei, treći proizvođač smartfona u svijetu po broju isporučenih primjeraka, uskoro bi mogao preteći Apple. Kad će se to točno dogoditi, u ovom trenutku je teško predvidjeti, no izvršni direktor kompanije Richard Yu objavio je da je od početka godine isporučeno preko 100 milijuna uređaja. Ako Huawei nastavi ovom stopom rasta, do kraja godine ta […]

Huawei, treći proizvođač smartfona u svijetu po broju isporučenih primjeraka, uskoro bi mogao preteći Apple. Kad će se to točno dogoditi, u ovom trenutku je teško predvidjeti, no izvršni direktor kompanije Richard Yu objavio je da je od početka godine isporučeno preko 100 milijuna uređaja.

Ako Huawei nastavi ovom stopom rasta, do kraja godine ta bi se brojka mogla popeti na 200 milijuna primjeraka. U drugom kvartalu ove godine, Huawei je isporučio 38,5 milijuna uređaja, a Apple 41 milijun, što znači da je razlika sve manja i manja.

Rastu prodaje u velikoj je mjeri pridonijela odlična prihvaćenost novih modela Huawei P20 i Huawei P20 Pro, a u drugoj polovici godine isto se očekuje od modela iz nižih cjenovnih razreda, ali i nasljednika aktualnog Mate 10, koji stiže najesen.

20/07/2018 07:39 AM