Huaweijev HongMeng OS ipak nije zamjena za Android - Android

Get it on Google Play

Huaweijev HongMeng OS ipak nije zamjena za Android - Android

HongMeng, Huaweijev operativni sustav koji se u zadnje vrijeme spominjao kao zamjena za Android, ipak nije namijenjen smartfonima, potvrdila je danas Catherine Chen, članica predsjedništva uprave kompanije na okruglom stolu o medijima održanom danas u Bruxellesu. Prema njezinim riječima, HongMeng OS je fokusiran na poslovna te IoT (Internet of Things) rješenja, pa je zbog toga […]

HongMeng, Huaweijev operativni sustav koji se u zadnje vrijeme spominjao kao zamjena za Android, ipak nije namijenjen smartfonima, potvrdila je danas Catherine Chen, članica predsjedništva uprave kompanije na okruglom stolu o medijima održanom danas u Bruxellesu.

Prema njezinim riječima, HongMeng OS je fokusiran na poslovna te IoT (Internet of Things) rješenja, pa je zbog toga u ključnim regijama dobio svoj trademark. Štoviše, određeni izvori potvrđuju da HongMeng sadrži nekoliko stotina tisuća redova koda, za razliku od Androida koji nosi nekoliko milijuna.

Ipak, skeptici sumnjaju da je ovo zapravo Huaweijev spin, nakon što se situacija oko američko-kineskog trgovinskog rata smirila, odnosno nakon što je najprije američki predsjednik Trump najavio, a ministarstvo trgovine potvrdilo kako će svim američkim kompanijama koje to žele, dozvole za prodaju njihovih proizvoda Huaweiju biti izdane.

19/07/2019 02:35 PM