I Google Allo ide u mirovinu; korisnici ga nisu voljeli - Android

Get it on Google Play

I Google Allo ide u mirovinu; korisnici ga nisu voljeli - Android

Google je objavio da će njegova ne tako stara aplikacija za chat Allo uskoro otići u prijevremenu mirovinu. Nakon pompoznog najavljivanja i forsiranja mnogih proizvođača da je instaliraju na svoje uređaje, Allo aplikaciju zadesila je najgora moguća sudbina – neprihvaćanje od strane korisnika. Allo će tako raditi do ožujka sljedeće godine, a korisnici će dobiti […]

Google je objavio da će njegova ne tako stara aplikacija za chat Allo uskoro otići u prijevremenu mirovinu. Nakon pompoznog najavljivanja i forsiranja mnogih proizvođača da je instaliraju na svoje uređaje, Allo aplikaciju zadesila je najgora moguća sudbina – neprihvaćanje od strane korisnika.

Allo će tako raditi do ožujka sljedeće godine, a korisnici će dobiti nogućnost prebacivanja na jednu od n+1 drugih Googleovih chat aplikacija.

Google ima dugu povijest propalih projekata koje korisnici nisu prihvatili, usprkos tome što su neki od njih u suštini bili dobro zamišljeni. Slično su prošli Google Wave, Buzz, i jedan od najvećih projekata – Google Plus, dok je s druge srane nasilno ukinut Google Reader, koji je bio iznimno popularan.

Čudni su putovi Googleovi, rekle bi naše bake, a da umirovljenje Allo aplikacije nije velika šteta, govori sama činjenica što Google očito ima fetiš na chat aplikacije, jer ih trenutno ima još nekoliko u rezervi. Tako će za video komunikaciju ostati Duo aplikacija, dok će korisnici Hangoutsa, koji se također ukida u obliku u kojem ga poznajemo, biti prebačeni (ponovo) na dvije aplikacije – Hangouts Chat i Hangouts Meet (video).

Nemojmo zaboraviti ni Android Messages, koji se već dugo razvija kako bi putem RSC protokola zamijenio zastarjeli SMS, no u tom projektu moraju sudjelovati operateri, tako da nismo sigurni kad će i hoće li uopće zaživjeti.

Bilo kako bilo, u Googleu se očito fino zabavljaju istražujući mogućnosti komunikacije putem interneta, pa možda u doglednoj budućnosti i uspiju napraviti chat aplikaciju koju će korisnici stvarno i koristiti.

06/12/2018 08:28 AM