Idemo u Barcelonu. Što ćemo obići i što se nalazi u torbi - Android

Get it on Google Play

Idemo u Barcelonu. Što ćemo obići i što se nalazi u torbi - Android

Kraj veljače tradicionalno je rezerviran za MWC u Barceloni. Sam sajam se otvara 25. veljače u ponedjeljak, ali najvažniji eventi se održavaju dan prije, dakle u nedjelju 24. veljače. Tako ćemo u nedjelju sudjelovati na tri događaja, i to na Xiaomijevom u 10:30, Huaweijevom u 14:00 i LG-evom u 18:30. Xiaomi će na ovom eventu […]

Kraj veljače tradicionalno je rezerviran za MWC u Barceloni. Sam sajam se otvara 25. veljače u ponedjeljak, ali najvažniji eventi se održavaju dan prije, dakle u nedjelju 24. veljače. Tako ćemo u nedjelju sudjelovati na tri događaja, i to na Xiaomijevom u 10:30, Huaweijevom u 14:00 i LG-evom u 18:30.

Xiaomi će na ovom eventu predstaviti europsku verziju modela Mi 9 koji je prije dva dana doživio premijeru u Pekingu.

Najviše adrenalina nam podiže Huawei sa svojim teaserima koji upućuju na lansiranje preklopnog uređaja sa savitljivim zaslonom, dakle vjerojatno sličnog Galaxy Foldu, kojeg je prije dva dana predstavio Samsung. Ovaj uređaj bi navodno u startu trebao imati ugrađen Huaweijev 5G modem Balong 5000, a možda ugledamo još neki novitet.

LG je već najavio da će na svom eventu predstaviti G8 ThinQ, a sudeći prema teaserima, isticat će se novom tehnologijom kojom će cijeli zaslon ujedno biti i zvučnik.

Istog dana će i HMD održati svoj event, na kojem će predstaviti dugo očekivanu Nokiju 9 PureView s pet kamera, no na njega nismo uspjeli upasti jer je broj akreditacija bio prilično ograničen. Ali bez brige, zato je u kvotu upao kolega Marin s partnerskog portala NokiaMob.net koji će nam rado prepričati dojmove.

U ponedjeljak ujutro, Sony će održati prezentaciju svojih novih proizvoda, među kojima će najzanimljiviji svakako biti Xperia XZ4, a s obzirom da je to ujedno i prvi dan sajma, pokušat ćemo obići što veći broj izlagača. U planu nam je Oppov štand na kojem bi trebala biti demonstrirana tehnologija ugradnje 10x optičkog povećanja, ali i zaslona koji bi cijelom površinom trebao očitavati otisak prsta. Podsjetimo da Oppo ove godine službeno izlazi na europsko tržište, pa će biti zanimljivo vidjeti i koje su nam modele smartfona namijenili, a ništa manje zanimljiv neće biti ni njegov bratski brand iz istog koncerna – Vivo, koji također počinje s prodajom na našem tržištu.

U planu imamo posjetiti i štand najjačeg Hrvatskog branda Noa, koji već godinama izlaže na MWC-u, a nikad se ne zna na koju još zanimljivost možemo naletjeti, s obzirom da se radi o najvećem godišnjem događaju u mobilnoj industriji.

Naš dream team (Mislav i moja malenkost) ovoga puta smo pojačani Marinom i Stipom s NokiaMob.net portala, koji se u zadnje dvije godine probio u sam vrh svjetskih web odredišta specijaliziranih za Nokia brand. Tako naša karavana kreće iz Splita, nakratko staje u Dubravi i kreće prema Budimpešti, odakle polijeće RyanAirov (da, znam…) avion za Barcelonu.

Kolega Mislav će kao i svake godine snimati vlog, a ovoga puta ćemo dodatne dojmove u što većoj mjeri pokušati prenijeti i na portalu, s ukupno većom količinom sadržaja. U tu svrhu moj ruksak sadrži stavke nabrojane ispod, dok će Mislava i njegovu novu bijesnu opremu sigurnosna služba aerodroma vjerojatno zadržati na dodatnoj provjeri.

– DSLR fotoaparat Canon EOS 70D s kit objektivom 18-135 mm
– Dodatni Canon 50 mm prime objektiv
– Bljeskalica Canon 430EX III-RT
– Huawei Mate 20 Pro
– iPhone XS Max
– MacBook Pro 13“ early 2018
– Powerbank Aukey 30.000 mAh
– Powerbank Anker 10.000 mAh
– Torbica za punjače i kablove
– Stativ za fotoaparat
– Stativ za mobitel
– 7×7 Rubikova kocka za ubijanje vremena u avionu dok kolege spavaju

22/02/2019 02:41 PM