Je li ovo zaista Samsung Galaxy S10 Nismo sigurni, ali bi bilo dobro da barem nalikuje - Android

Get it on Google Play

Je li ovo zaista Samsung Galaxy S10 Nismo sigurni, ali bi bilo dobro da barem nalikuje - Android

Proteklih dana vidjeli smo kako se kineski proizvođači Vivo i Oppo, koji inače posluju unutar istog koncerna, bore tko će prvi predstaviti smartfon sa što većim postotkom prednje površine koja okupira samo zaslon. Isto tako smo vidjeli da ta borba zapravo traje već nekoliko godina, ali je Apple u međuvremenu uletio sa zubom, što je […]

Proteklih dana vidjeli smo kako se kineski proizvođači Vivo i Oppo, koji inače posluju unutar istog koncerna, bore tko će prvi predstaviti smartfon sa što većim postotkom prednje površine koja okupira samo zaslon.

Isto tako smo vidjeli da ta borba zapravo traje već nekoliko godina, ali je Apple u međuvremenu uletio sa zubom, što je za posljedicu imalo kopiranje istog od strane skoro svih proizvođača Androida. Među one koji su se oduprli tom trendu nalazi se Samsung, broj jedan u svijetu smartfona kad je broj isporučenih primjeraka u pitanju, i nedvojbeno jedan od onih koji je uz Apple, najviše oblikovao ovaj industrijski segment u zadnjih desetak godina.

Sad se, naravno, postavlja pitanje, što je sljedeće, a slučaj je htio da je određeni tipster (kako mi volimo zvati industrijske špijune), otkrio kodno ime sljedećeg Samsungovog revolucionarnog projekta, koje glasi – Beyond. Glasina je popraćena i fotografijom koja navodno prikazuje rani prototip Samsunga Galaxy S10 sa zaslonom od ruba do ruba, bez zuba, brade i… zulufa?

Naravno, vrlo je moguće je ovo modificirana slika zbog čega ovu informaciju treba uzeti s rezervom, no s obzirom da se radi o jubilarnom desetom po redu Samsungovom top modelu koji zadnjih 10 godina kroji trendove, svakako je opravdano očekivati nešto revolucionarno.

Ako je Samsungu zaista uspjelo riješiti sve probleme koji idu s ovakvom koncepcijom uređaja, dakle ugraditi dovoljno pouzdan in-display čitač otisaka prstiju, selfie kameru smjestiti negdje da se ne vidi, a da opet bude u funkciji, kao i ugraditi sve potrebne senzore zajedno s telefonskom slušalicom za koju je već pokazao da ima rješenje, tada će zaista pokazati da je zaslužio ostati na tronu.

Naravno, ako je ovo samo nečija igrarija i Samsung ne uspije lansirati uređaj iz snova kakovog svi očekuju, to neće automatski značiti smak svijeta, no s obzirom na najavljeni službeni dolazak kineskih proizvođača na europsko tržište poput Xiaomija i Oppa, morat će se potruditi ponuditi nešto čime će zadržati svoju trenutno ogromnu korisničku bazu na europskom tlu.

20/06/2018 12:31 PM